вівторок, 17 грудня 2013 15:32

У "Батьківщині" поки не хочуть говорить про дострокові вибори

У "Батьківщині" поки не хочуть говорить про дострокові вибори
Фото: podrobnosti.ua

Призначення і проведення позачергових виборів президента та парламенту у березні 2014 року є надзвичайно важким завданням.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Сьогодні можна про це говорити, але починати треба із інших речей. Уряд довів країну до повного колапсу, тому по ньому мають бути відповідні рішення. Крім того, можливі зміни конституційної моделі. Бо через рішення Конституційного суду в Україні фактично відбувся державний переворот", - зауважив він.

За словами політика, опозиція має багато невирішених питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан дав опозиції серйозну програму дій для виборів - політолог

"Наприклад, перш за все треба зняти проблему, яку створила влада для Віталія Кличка, ухваливши зміни до Податкового кодексу. Таким чином хочуть довести, що він певний період не визнається резидентом України. Подібними методами створюють проблеми одному з кандидатів. Тим, про що говорить Віталій Володимирович, він хотів розрядити ситуацію із тим статусом, в який його втягнули. "Регіонали" пробують зіштовхнути нас лобами — хто перший чи другий. Потрібно аналізувати, які можливості, коли підуть усі, а не один. Є багато факторів, які необхідно враховувати. Життя саме розв'яже цю проблему", - наголосив нардеп.

Бондаренко пояснив, що лідери опозиційних сил поки не порушують питання єдиного кандидата.

"Вибори президента у 2015 році — це плановий варіант. Позаплановий теж може бути. Аслунд сказав, що нинішньому президенту залишилося три-чотири місяці. Очевидно, він знає щось більше — можливі санкції чи якісь збурення. Маємо мінімум п'ять-шість варіантів майбутніх виборів: в терміни, встановлені Конституцією, чи перед цим, яким буде закон про вибори президента. Тому про конкретику говорити завчасно", - додав опозиціонер.

Нагадаємо, лідер УДАРу Віталій Кличко сьогодні заявив, що вийти з політичної кризи в Україні можна перевиборами. Зокрема, провести президентські вибори у березні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" поки не хочуть говорить про дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути