вівторок, 17 грудня 2013 14:30

Євромайдан втратить "темп", якщо зараз опозиція не розгорне президентську кампанію - Карасьов

Євромайдан втратить "темп", якщо зараз опозиція не розгорне президентську кампанію - Карасьов
Вадим Карасьов Фото: news24ua.com

Євромайдан може втратити свій "темп", якщо опозиція не розгорне "успішну президентську кампанію" вже зараз.

Таку думку у коментарі кореспонденту Gazeta.ua озвучив політолог Вадим Карасьов.

На переконання експерта, заява Віталія Кличка про необхідність проведення в Україні дострокових парламентських і президентських виборів у березні 2014 року, обгрунтована двома обставинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента і парламенту мають відбутися вже наступного року - Кличко

"По-перше, країна ніяк не може вийти з кризи. І зовнішньополітична криза накладається на внутрішньполітичну. А по-друге, зараз якраз найбільш сприятливі умови для того, щоб розгорнути успішну президентську кампанію Віталія Кличка. Є певний підйом, є драйв Майдану. Поки що розчарування в політиках з боку Майдану нема, але таке розчарування може колись настати", - сказав експерт.

За словами Карасьова, у тепершній ситуації в політиків є два шляхи ведення тактики: нелегітимний, радикальний (блокування держустанов), або легітимний шляхом вимоги проведення виборів.

"І на цьому драйві Майдану, на цьому революційному піднесенні перемагати. Тим більше, що сьогодні Майдану потрібний політичний лідер. Тому що це безлідерство, відсутність єдиного сфокусованого політичного лідерства призводить до того, що Майдан втрачає темп, він може втратити масовість. І влада поступово може "переламати" ситуацію на свою користь, а Майдан може перетвориться у постійне, але разом з тим небезпечне явище для діючої влади.Тому сьогодні, очевидно, такий момент наступив - найбільш необхідний і найбільш сприятливий, щоб починати говорити про дострокові парламентські і президентські вибори", - зауважив політолог.

Експерт зазначив, що сьогодні "єдиним кандидатом" від опозиції на президентську посаду може бути Віталій Кличко.

Щодо врахування можливих амбіцій на президентське крісло з боку Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока, то на думку політолога зараз "час починає грати не на користь Майдану". "Кличко діє на випередження", - сказав Карасьов.

Крім того, за словами аналітика, для проведення дострокових виборів вже у наступному році можуть бути використані "політико-правові методи".

"Очевидно такі, які були свого часу у 1993 році, коли Кравчук достроково припинив повноваження і погодився на безстрокові парламентські, а потім президентські вибори", - додав політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Євромайдан втратить "темп", якщо зараз опозиція не розгорне президентську кампанію - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути