пʼятниця, 27 листопада 2015 18:44

У 2016 є всі можливості для введення безвізового режиму - Зубко

У 2016 є всі можливості для введення безвізового режиму - Зубко
Фото: dt.ua

Головним для вирішення питання безвізового режиму України з ЄС буде 2016 рік, є всі можливості для введення безвізового режиму з ЄС.

Про це заявляє віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Україна сьогодні виконала всі умови для того, щоб долучитися до безвізового режиму з ЄС. У 2016 році за рахунок роботи парламенту і уряду, зростання економіки і стабілізації ситуації в країні з'являться безпосередні можливості для прямої комунікації з європейцями", - сказав Зубко під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді України.

Чиновник нагадав, що український парламент успішно ухвалив низку законів, що стосуються безвізового режиму з ЄС, і президент України Петро Порошенко підписав їх.

"Хочу привітати рішення Брюссельського парламенту про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. А це означає, що асоціацію з нами ратифікували всі держави", - зазначив він.

Віце-прем'єр також повідомив, що візит Порошенка до Нідерландів продемонстрував, що Україна є надійним партнером і в розслідуванні причин катастрофи Боїнга рейсу МН-17 на сході України, і в співробітництві з ЄС у всіх інших питаннях.

"Ми очікуємо, що референдум у Нідерландах щодо асоціації України з ЄС буде успішним", - додав він.

У прес-службі також нагадали, що 15 грудня Європейська комісія опублікує звіт про прогрес Києва у виконанні плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, що сьогодні Порошенко під час виступу в університеті міста Лейден в Нідерландах заявив, що за півтора року на Донбасі загинули 8 тисяч осіб, серед яких 6 тисяч мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «У 2016 є всі можливості для введення безвізового режиму - Зубко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути