четвер, 31 січня 2013 21:42

У 2015 році російський газ буде непотрібним - Стецьків

У 2015 році російський газ буде непотрібним - Стецьків
Тарас Стецьків Фото: file.liga.net

Увесь 2013 рік Віктор Янукович буде "хитатися" між Європою та Митним союзом. Таку думку сьогодні на прес-конфернції висловив депутат Верховної Ради України п'яти скликань Тарас Стецьків.

"Його буде хитати між Європою та Митним союзом. Виглядає так, що він ( Янукович - ред.) хоче доказати всьому світу, що він втримається – піде не на схід і не на захід. Він хоче мати авторитарний автократичний режим, подібний до білоруського. Він хоче доказати, що встоїть. Але тектоніка буде серйозна як зі сходу, так і з заходу. І його буде похитувати. І ці похитування вони будуть все одно у парламент вкидатися. Мені здається, що весь 2013 рік пройде під знаком цього вічного хитання. Тому що Росія буде використовувати вікно можливостей. Вікно можливостей для Росії закриється у 2015 році. Енергетичне. У 2015 році американський газ вийде на європейський ринок. Російський газ буде непотрібний, або він повинен здешевитися", - вважає політик.

За його словами, у 2013 і 2014 роках Росія тиснутиме на Україну.

"Я б на місті української влади допоміг Росії будувати "Південний потік". Я б допоміг це їм робити. Бо це б звільнило українську газотранспортну системи для прийомки газу з європейського напрямку. І Путін це чудесно розуміє. Тому така бійка навколо сланцевого газу, і тому Росія буде давити у 2013 і 2014 році дуже сильно. І Росія спробує зіграти у такого українського президента, який буде потрібний з точки зору для втрати енергетичних можливостей. Грубо кажучи, в Україні у найближчі два роки ситуація буде загострюватися. І учасникам у цій грі на 2015 рік буде три сторони, крім України: Росія, Європа, Америка. І це буде дуже напружувати ситуацію. Це буде вимагати від українських політиків дуже глибокого осмислення і мудрої поведінки. Тут українська політика має продемонструвати мудрість, серйозність, зрілість, дорослість", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У 2015 році російський газ буде непотрібним - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути