субота, 03 грудня 2011 11:00

У 2007-му "регіонали" витратили на мітинг за Януковича 90 мільйонів - голова КУПР

У 2007-му "регіонали" витратили на мітинг за Януковича 90 мільйонів - голова КУПР

На акції протесту поступово виходитимуть все більше людей. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів голова правління Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

"Кожен мітинг важливий. Кожен факт об'єднання людей і розгону мітингу дають ефект. Колись іскри буде достатньо, щоб усі піднялися. Шляху назад уже не буде. Парламентську опозицію можна легенько контролювати, а вуличну — ні. От влада і намагається усунути лідерів, які ще мають авторитет і можуть провести акцію. Присікають жорстко, щоб інші боялися. Якщо дати людям свободу, вони не терпітимуть. Янукович це знає, бо відчув смак свободи ще в юності, коли вийшов на волю. Тепер не хоче, щоб цей смак відчули інші. Забирає всі можливі свободи — мирних зібрань, пересування, слова. Частоти на 2012 рік розділили серед наближених до влади телеканалів. Незалежну пресу давитимуть за допомогою податкової, позбавлятимуть реклами. Московський патріархат отримує надмірні переваги над іншими конфесіями. Це розділяє людей. Вони воюють між собою, а не з президентом, - сказав він.

Після помаранчевої революції люди розчарувалися в політиках і безкоштовно на вулиці не виходять, заявив Мельниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думка, що Донецька область — агресивно проросійський регіон, глибоко помилкова"

"Людей збирає тільки "Свобода", за рахунок підтримки Західної України. Інші можуть вивести сотню-дві. На День Незалежності було 10 тисяч. Із них дві третини купили різні партії. Людина отримує 25–30 гривень за годину. Якщо різні політики проводять мітинги одночасно, ціни ростуть. Хто більше платить, у того й більше людей. Доходять до 150 гривень за годину. Платять мінімум за 2 години. У мене кілька знайомих "кукловодів". Таких у країні зо два десятки. Хто отримав "заказ" — має більше. Хто тільки допомагає, бере собі по 2 гривні з людини. Коли 2007 року Ющенко знімав Януковича з прем'єра, "регіонали" організували мітинг. Платили за 10 годин. Окремо — за тримання прапора. Людина обходилася у 300 гривень на день. 10 тисяч людей стояли місяць. Рахуйте, витратили 90 мільйонів гривень", - зазначив Сергій Мельниченко.

Повністю інтерв'ю під назвою "Янукович знову стане президентом, навіть якщо проголосують проти" читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи" за 2 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У 2007-му "регіонали" витратили на мітинг за Януковича 90 мільйонів - голова КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути