пʼятниця, 02 грудня 2011 10:02

Нам треба лише 6 мільярдів, а не 175, як розповідають чиновники - чорнобилець

Нам треба лише 6 мільярдів, а не 175, як розповідають чиновники - чорнобилець

Для виплат чорнобильцям потрібно 6 млрд грн.

Про це заявив Петро Прокопенко, ліквідатор-чорнобилець, член робочої групи, яка вела переговори з урядом, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Чорнобильські пенсії виплачуються не з Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд - транзитер, йому просто доручено виплачувати. Ці гроші закладені у бюджеті... Мали були закладені. До кінця року не вистачало 239 мільйонів гривень по листопаду. Така ж сума по виплатам у грудні. Що стосується бюджету наступного року, то не 175 мільярдів гривень необхідно, а тільки 6 мільярдів 333 тисячі 400 гривень. Суми неспівмірні. Але цю суму можна порівняти з вартістю стадіону "Олімпійський", який коштував 6 мільярдів гривень, її можна порівняти і з тими 6 мільярдами доларів, які у нас щороку йдуть в офшорні зони", - сказав чорнобилець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко запросив голодуючих чорнобильців до свого намету

Акції протесту триватимуть та наростатимуть, упевнений Прокопенко.

"Ми продовжуватимемо вуличні акції, які проходять зараз по всій Україні. Голодування в Донецьку, голодування в Києві, Луганську та Львові. Ми всі єдині зараз. Вимоги у всіх однакові. І ми говоримо не тільки щодо чорнобильців, а і щодо інвалідів-ветеранів війни, про дітей війни, про інвалідів-шахтарів, про підприємців, адже численні учасники акції 29 листопада під Кабінетом міністрів - вони всі були разом. Пан Янукович виконав одну зі своїх передвиборних обіцянок - він об'єднав Україну: Схід і Захід разом. Всі разом - проти нього", - наголосив чорнобилець.

Зараз ви читаєте новину «Нам треба лише 6 мільярдів, а не 175, як розповідають чиновники - чорнобилець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути