субота, 27 квітня 2013 11:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У 1996 році Чечетов заявляв про причетність криміналітету до вбивства Щербаня - ЗМІ

У 1996 році Чечетов заявляв про причетність криміналітету до вбивства Щербаня - ЗМІ
Михайло Чечетов у 1996 році не вважав Тимошенко та Лазаренка причетними до вбивства Щербаня? Фото: liga.net

Виступ Михайла Чечетова у Верховній Раді через два дні після розстрілу Євгена Щербаня, на засіданні 5 листопада 1996 року, свідчить про те, що соратники донецького політика не вірили у причетність Павла Лазаренка до вбивства Щербаня.Михайло Чечетов оголошував заяву від імені фракції "Соціально-ринковий вибір", до якої тоді входив і Євген Щербань.

За словами Чечетова, країною почав керувати криміналітет.

"Гнів і обурення вищої міри викликає той "безпредєл", нахабність, демонстрація безкарності, з якою було скоєне це звіряче вбивство. Ланцюжок нерозкритих злочинів проти помітних державних і політичних діячів, крупних господарських керівників, підприємців, журналістів наштовхує на думку, що справжня влада в державі поступово перейшла до криміналітету. Якщо навіть замах на життя вищої посадової особи країни, прем'єр-міністра України Павла Івановича Лазаренка, до цього часу не розкрито..." – заявив Чечетов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затягуванням виконання рішення ЄСПЛ влада показуватиме, що не хоче Угоди з ЄС - Власенко

Нардеп заявив, що його фракція вимагає, аби керівники правоохоронних відомств доповіли, "коли цей кримінальний "безпредєл" у державі, який посягає на святая святих, на найвище конституційне право кожного мешканця України, право на життя, буде в найжорсткіший спосіб припинено".

"Сьогодні всім нам треба зрозуміти головне, що найстрашніша загроза не тільки для розвитку демократичних процесів в Україні, а й загалом для подальшого існування та зміцнення української державності, – це метастази організованої злочинності, корупції, які вже сягають вищих ешелонів державної влади", – заявив Чечетов.

Нагадаємо, Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада в аеропорту Донецька.

Замах на Павла Лазаренка було скоєно 16 червня 1996 року: його автомобіль підірвали дорогою до аеропорту "Бориспіль" (прем'єр-міністр мав летіти до Донецька).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники знову запрошують Тимошенко в суд: під її лікарнею автозак і швидка

Нагадаємо, українська прокуратура звинувачує Павла Лазаренка та Юлію Тимошенко в замовленні вбивства Євгена Щербаня. Як аргумент використовують тезу, що всередині 1990-х між політично-фінансовими угрупованнями Донеччини та Дніпропетровська точилася ворожнеча. Цю думку під час допитів у суді підтвердили свідки Ігор Мар'їнков і Сергій Зайцев. Зокрема, Зайцев заявив про те, що Павло Лазаренко нібито замовив убивство Щербаня після того, як дізнався, що опоненти готують на нього замах.

Натомість сторона захисту Тимошенко закликає не вірити показам свідків. Зокрема, на одному з засідань адвокати оприлюднили відео, на якому Євген Щербань заперечує конфлікт із "дніпропетровськими". В інтерв'ю, датованому літом 1996 року, Щербань заявляє про повну підтримку Павла Лазаренка.

Нагадаємо також, наразі сторони готуються до допиту ключового свідка у "справі Щербаня" – Петра Кириченка, який був найближчим соратником Павла Лазаренка.

Зараз ви читаєте новину «У 1996 році Чечетов заявляв про причетність криміналітету до вбивства Щербаня - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути