понеділок, 28 січня 2013 11:39

Тягнибок переможе Януковича, якщо вийде до другого туру президентських виборів - Яценюк

Тягнибок переможе Януковича, якщо вийде до другого туру президентських виборів - Яценюк
Арсеній Яценюк вважає, що всі опозиційні кандидати переможуть Януковича на президентських виборах. Фото: news.bigmir.net

Хто б не вийшов у другий тур наступних президентських виборів 2015 року від опозиції, якщо у нього є підтримка всіх трьох опозиційних сил, він виграє у чинного президента України Віктора Януковича, переконаний лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Кореспондент", опублікованому на сайті видання у понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк теж очікує, що Тимошенко вийде на свободу після рішення ЄСПЛ

Коментуючи припущення експертів, що в даний час реалізується сценарій, за яким провладні сили допоможуть вийти у другий тур виборів лідеру партії "Свобода" Олегу Тягнибоку, оскільки він єдиний кандидат, у якого Янукович виграє, Яценюк заявив: "Я чув про ці сценарії , але не вірю в них". "Звичайно, може статися перелом в електоральних настроях, і Олег вийде в другий тур, але в такому випадку він переможе Януковича. Тоді всі плани руйнуються", - підкреслив він.

При цьому він висловив припущення, що вибори глави держави в 2015 році можуть зовсім не відбутися. "Стоїть питання, чи будуть взагалі ці президентські вибори, оскільки вони можуть перетворитися на призначення президента під виглядом виборів, як в Росії і Білорусі. Саме тому я проти того, щоб згортати діалог з нашими європейськими партнерами", - зазначив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не бачать принципової різниці між владою та опозицією. Охорона й Lexus'и – і в тих, і в тих

Він підкреслив, що "опозиція буде ефективною, тільки якщо вона буде діяти спільно". "І це важливо зрозуміти, даний принцип працює в усіх напрямках. Прекрасний доказ цьому - парламентська кампанія 2012-го. Опозиція виграла тільки там, де вона об'єдналася. І ми повинні перенести це і на 2015-й. Те ж саме стосується і мера Києва : його вибори будуть певним контрольно-пропускним пунктом перед президентськими", - зазначив Яценюк.

На запитання "Корреспондента", чи досягла "Батьківщина" домовленості про спільні дії на виборах столичного градоначальника з іншими опозиційними силами, лідер фракції відповів: "Позиція "Свободи" чітка - єдиний кандидат у мери Києва від опозиції і об'єднаний кандидат на окрузі. Я сподіваюся, що УДАР теж так буде працювати".

При цьому він вважає, що, незважаючи на досить високий рейтинг нинішнього глави КМДА Олександра Попова, "є люди, які можуть не просто скласти йому конкуренцію, але і виграти. Але називати їхні прізвища я не буду, щоб, крім Тимошенко і Луценка, ще і за них не взялися".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок переможе Януковича, якщо вийде до другого туру президентських виборів - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути