субота, 07 грудня 2013 18:48

Тягнибок, Кличко і Яценюк не наважилися б зараз очолити країну - політолог

Тягнибок, Кличко і Яценюк не наважилися б  зараз очолити країну - політолог
Володимир Цибулько Фото: radiosvoboda.org

Політолог Володимир Цибулько вважає, що жоден із лідерів опозиційних сил не наважився би зараз очолити країну через катастрофічний стан української економіки. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Зараз частково виникло питання про дострокові парламентські вибори. Проте для того, щоби про них говорити, треба відновити роботу Верховної Ради, прийняти закон про вибори президента й парламенту окремо", - наголосив експерт.

За його словами, це необхідно зробити в першу чергу через те, що "є багато претензій до нині діючого закону і про вибори президента і парламенту".

"Проблема полягає в тому, що судячи із того, як приймались попередні поправки до закону про вибори, то опозиціонери по суті нічого не бажають вирішувати. І хоч вони погрожують владі, насправді намагаються грати за правилами своїх суперників. Вони не боролись за необхідний закон, варто лише згадати початок роботи нинішнього парламенту", - зазначив Цибулько.

Говорячи стосовно можливості проведення дострокових президентських виборів, він сказав: "Тут є великі сумніви. Швидше за все вони нереальні, бо у опозиції є своє бачення стану економіки. Жоден лідер опозиції не візьме владу зараз, в такий період. Державна економіка зруйнована, і тому це стане катастрофою для перспектив опозиції".

"Тому, поки не буде знайдено вихід із економічної кризи і не знайдуться джерела покриття дірок, то в цьому питанні опозиція триматиме паузу", - резюмував він.

Цибулько додав, що навіть якщо вибори президента зараз відбудуться, то "із тим моральним багажем, з яким перебуває нинішня влада, Януковичу важко буде виграти їх".

Нагадаємо, опозиційні сили разом із громадянами виступають проти дій влади. Вони створили наметове містечко на Майдані Незалежності у Києві. Серед їхніх вимог: відставка уряду Миколи Азарова, дострокові перевибори президента й Верховної Ради. Окрім того, вони хочуть позбавити президента "диктаторських повноважень" через повернення до конституційної реформи зразка 2004 року. Також мітингувальники вимагають звільнити політв'язнів, припинити насильство відносно мирних демонстрантів і гарантувати незастосування репресій до учасників демонстрацій, що висловлено у петиції культурної еліти "Завдання 5/12".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок, Кличко і Яценюк не наважилися б зараз очолити країну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути