середа, 22 серпня 2012 15:34

Турчинов розповів, як влада та "купка олігархів" роздерибанили газовий сектор

Турчинов розповів, як влада та "купка олігархів" роздерибанили газовий сектор
Олександр Турчинов: Вони фактично розподілили між собою найбільш перспективні газові і нафтові родовища. Фото: byut.com.ua

Чинна влада повністю скорумпувала газовий сектор України.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні на прес-конференції заявив один з лідерів Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

"Газовий сектор у нас завжди був найбільш корумпованим, але саме за цієї влади він дійсно став таким. Саме ця влада побудувала повний брудний цикл збагачення купки олігархів та чиновників, які паразитують на державному ресурсі", - сказав політик.

За його словами, протягом останніх двох років влада крок за кроком знищувала газовий сектор.

"Вони фактично розподілили між собою найбільш перспективні газові і нафтові родовища. Другий крок - вони приватизували облгази. Також вони прийняли рішення своєю більшістю, з яким дозволяється експортувати український газ і заробляти мільярди на експорті ресурсу", - зазначив Турчинов.

Він вважає, що "останньою крапкою стало рішення Кабінету міністрів ввід 20 серпня, яким вбуло безкоштовно передано ресурс своїм спонсорам та колегам по грабуванню власної країни". Йдеться про рішення уряду щодо приватизації газорозподільних мереж.

"Свого часу, коли уряд очолювала Юлія Тимошенко, було прийнято протилежне цьому рішення, згідно з яким газорозподільні мережі фіксувалися як державна власність, яка не підлягає приватизації. Цю постанову уряд Азарова скасував однією з перших, відкривши шлях до масштабної корупції, до масштабних зловживань та привласнення стратегічних ресурсів України. Так само вони скасували і рішення уряду Тимошенко про повернення державі шельфу Чорно моря, де є колосальні поклади газу", - розповів Турчинов.

Нагадаємо, переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) по Скіфській нафтогазоносній ділянці на шельфі Чорного моря став консорціум у складі ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V., британсько-нідерландської Shell, Petrom (Румунія, "дочка" австрійської OMV) і НАК "Надра України".

Зараз ви читаєте новину «Турчинов розповів, як влада та "купка олігархів" роздерибанили газовий сектор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути