понеділок, 29 серпня 2016 14:12

Турчинов назвав першочергове завдання для депутатів після канікул

Турчинов назвав першочергове завдання для депутатів після канікул
rian.com.ua

Після канікул депутати повинні першочергово прийняти законопроект про спецконфіскацію коштів колишніх українських чиновників, набутих незаконним шляхом.

Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз багато проблем, зокрема в системі недофінансування, через те, що Верховна Рада від початку року не може ухвалити рішення щодо залучення до бюджету коштів, вкрадених за Януковича. Я не розумію, в чому причина, але факт залишається фактом. Я сподіваюся, що мене почують народні депутати, які щойно вернуться до сесійної зали, першим питанням проголосують закон, який не можуть проголосувати ось уже протягом року", - заявив він.

Турчинов також наголосив, що через відтягування голосування багато підприємств оборонно-промислового комплексу України зазнають проблем із фінансуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада затягує ухвалення закону про спецконфіскацію

Нагадаємо, як запевняють автори законопроекту, прийняття документа дозволить скерувати до бюджету близько 50 млрд грн. Із них частину мають намір направити на фінансування оборонного замовлення.

Як відомо, 16 червня народні депутати знову не змогли внесли в порядок денний законопроект про арешт і конфіскацію активів корумпованих чиновників. Для цього забракло голосів. Підтримали 169 нардепів із необхідних 226. У повному складі не голосували "Опозиційний блок" та "Батьківщина". Два голоси дала "Самопоміч".

Перед цим 15 березня, тодішній спікер парламенту Володимир Гройсман ставив питання про внесення даного проекту на порядок денний шість разів. Жодного разу депутати не назбирали голосів.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов назвав першочергове завдання для депутатів після канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути