пʼятниця, 15 липня 2016 06:15

Верховна Рада затягує ухвалення закону про спецконфіскацію

Автор: ФОТО З САЙТА www.politeka.net
  Спікер Андрій Парубій закриває засідання Верховної Ради 8 липня. Депутати з ”Батьківщини” та Радикальної партії заблокували трибуну й президію
Спікер Андрій Парубій закриває засідання Верховної Ради 8 липня. Депутати з ”Батьківщини” та Радикальної партії заблокували трибуну й президію

— Блокування роботи парламенту, коли на сході обстріли й гинуть наші хлопці, — це державна зрада. Але людям, які минулого тижня так смакували приниженням воїнів АТО, почуття патріотизму не властиве, — каже голова фракції "Народний фронт" 40-річний Максим Бурбак під час засідання погоджувальної ради у парламенті 11 липня.

Цього дня у Верховній Раді депутати з "Батьківщини" і Радикальної партії блокували трибуну з вимогою створити Тимчасову слідчу комісію щодо формування тарифів. У фракції "Опозиційного блоку" заявили про намір здати депутатські мандати і відправити парламент на дострокові вибори — хоча це не відповідає рег­ламенту. Коаліція наполягала на ухваленні законів.

— Розумію — сидячи в сесійній залі легко говорити про "поначіпляли ордени", — каже Максим Бурбак. — Особливо прикро чути це не від "Опозиційного блоку". А від тих, хто тільки й розповідає про любов до України та людей.

— У нас на фронті 13 загиблих, 59 поранених. Це — за шість днів. Тут виступило 40 чоловік. Крім одного, ніхто про це навіть не згадав, — каже на погоджувальній раді депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський, 49 років.

Потрібно нарешті ухвалити закон про спецконфіскацію, що дозволить зарахувати до державного бюджету вкрадені Януковичем кошти, — продовжує він. — 40 мільярдів гривень можемо забрати до бюджету. Із них 10 мільярдів іде на оборону. Наша фракція пропонує 18 мільярдів витратити на соціальні потреби — підвищення рівня життя. Усі розказували про турботу за населення. А тепер зробіть для цього щось на практиці.

Давайте повернемося на землю, де вбивають, де стріляють. Люди хочуть двох речей — безпеки і майбутнього для себе, своїх родин. Зокрема, це означає — економічного зростання. Тим часом тут чимало хто виконує доручення Кремля. На розвалинах України збираються облаштувати своє удільне князівство і царювати.

— Залишається п'ять днів, аби проголосувати важливі закони порядку денного, — говорить голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він підтримує пропозицію голови Верховної Ради Андрія Парубія продовжити роботу сесії.

— Треба внести зміни до регламенту й розпочати реформу парламенту, підняти соціальний рівень військовослуж­бовців, проголосувати законопроекти в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом і багато іншого. Тому давайте братися за розум і працювати. Підтримуємо позицію спікера щодо продовження роботи сесії до вересня. Зараз не час іти у відпустки.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада затягує ухвалення закону про спецконфіскацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути