вівторок, 17 липня 2012 19:37

"Треба зробити таку конструкцію влади, щоб викинути всіх нечесних чиновників" - Ляпіна

"Треба зробити таку конструкцію влади, щоб викинути всіх нечесних чиновників" - Ляпіна
Ксенія Ляпіна розповіла про антикорупційну люстрацію. Фото: www.zaukrainu.org

Корупційний тиск на підприємців можна зменшити за рахунок антикорупційної люстрації та створення відповідного контролюючого органу.

Про це під час круглого столу Об'єднаної опозиції "Мале та середнє підприємництво" сказала народний депутат Ксенія Ляпіна.

Вона наголосила: "Потрібно створити таку конструкцію влади, завядки якій не треба буде шаманити і кричати: ми за чесного чиновника. Це все вже було і чиновники чомусь не стали чесними".

"Ми вважаємо, що треба виходити з іншого погляду: треба створити конструкцію владу, за якою ми можемо вичлиняти оцього нечесного чиновника і просто викидати його з цієї конструкції. В цю конструкцію ми включаємо все, зокрема і справжню судову реформу, бо без незалежних судів немає реального захисту прав вашої власності, яку ви заробили чесним шляхом. На жаль, люди постійно у ризику", - додала політик.

По-друге, за словами нардепа, треба вирішити питання корупції пересічного чиновника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада посилила тиск на бізнес - опитування інвесторів

"Ми тут маємо на увазі створення національного бюро, про яке ще говорили з 2005 року. Це бюро має бути поза межами органів виконавчої влади. Воно не має бути їм підзвітне. Це такий собі аналог федерального бюро розслідування, яке може займатися розслідуванням проти будь-якої посадової особи державної влади від президента до будь-кого іншого, - наголосила Ляпіна. - Не може і не має бути людей, які можуть займатися будь-якими корупційними схемами, бути недоторканними в сенсі неможливості ведення проти них розслідування і розбирати всі їхні недоліки".

Крім того, за словами нардепа, опозиція має на меті створити "антикорупційну люстрацію, проаналізувавши джерела коштів всіх чиновників, для того, щоб ті, хто не має цих джерел, а мають відповідну власність, не змогли більше займати посади у виконавчій владі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель порадила опозиції ввести громадський контроль за чиновниками

Ляпіна додала: "Ми маємо як першочерговий захід створити антикорупційну комісію у Верховній Раді. Ми розуміємо, що на першому етапі одразу після виборів наша головна задача буде зробити зміну конструкції влади і до цієї мети треба прийти".

Зараз ви читаєте новину «"Треба зробити таку конструкцію влади, щоб викинути всіх нечесних чиновників" - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути