середа, 07 листопада 2012 07:17

"Треба рухатися далі" – експерт про опозицію та перевибори

"Треба рухатися далі" – експерт про опозицію та перевибори
Віталій Бала: "Треба рухатися далі". Фото: glavcom.ua

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає стратегічною помилкою опозиції, якби вони зупинились на даному етапі і погодились з перевиборами.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи розбіжності в позиції Об'єднаної опозиції щодо перевиборів на 5 проблемних округах.

"Це була лише заява одного Яценюка з приводу того, що він визнає рішення ЦВК про проведення перевиборів на 5 проблемних мажоритарних округах. Опозиція заявляла, що буде відстоювати питання в силовому порядку. Це варіант компромісний", - вважає політолог.

Окрім того, на його думку, опозиція не повинна стояти на місці: "А якщо говорити про ту перевагу, яка є в опозиції – то їм треба рухатися далі. Це була б і стратегічна, і технологічна помилка, якби вони зупинились і погодились з перевиборами, а що робити з перевиборами, то вже інше питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія регіонів недобрала. Це стимул до безчинств у округах"

Зокрема, він звернув увагу, що один із ніби то проблемний округів, на якому ЦВК запропонувала провести перевибори, насправді не є таким. "Там є один цікавий округ  - 194, де  в Черкаській області Микола Булатецький від ВО "Баьтьківщина", який набрав на 15% більше ніж самовисуванець Валентина Жуковська, яка колись в "Надра Банку" працювала. Я не чув жодних скандалів, перерахунків, судових рішень, а він чогось внесений в список проблемних округів", - зазначив він.

" І це була одна з причин, чому  не варто йти,.  Вчорашня заява – це було рефлекторно на не зовсім коректну поведінку відносно тих кандидатів, яких потім чомусь назвали переможцями", - резюмував Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила рішення ЦВК про перевибори на п'ятьох округах - Яценюк

Нагадаємо, вчора Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявила, що же не визнає результати виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть "вкрадені мандати". Окрім того, один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко заявив, що його обурюють заяви щодо "переможного" визнання повторних виборів у п'яти округах.

5 листопада опозиція заявила, що визнає рішення ЦВК про проведення перевиборів на 5 проблемних мажоритарних округах. Про це на мітингу біля Центрвиборчкому заявив лідер виборчого списку партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Треба рухатися далі" – експерт про опозицію та перевибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути