пʼятниця, 08 серпня 2014 14:22

Треба люструвати коханок та водіїв депутатів - експерт

Треба люструвати коханок та водіїв депутатів - експерт
Фото: www.nord-news.ru

Спікер Олександр Турчинов змушений приховувати доходи народних депутатів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Бондаренко.

"Можливо, Турчинов залюбки б показав цю інформацію. Але йому зараз треба із останніх сил тримати парламентську більшість, щоб голосувати потрібні закони. Тому не відкриває, які там доходи. Однак те, що Апарат Верховної Ради відмовляється показувати ці дані, свідчить про лукавість політиків. Про яку люстрацію можна говорити, якщо вони не хочуть показувати свої прибутки? Не заважало б перевірити й їхні офшори, куди депутати виводять мільярди. Бо якщо на це подивитися, то стає дивно, навіщо вони взагалі отримують зарплату, беруть компенсації за житло, медицину", - зазначив він.

За словами експерта, під час проведення люстрації треба змусити політиків показувати не лише свої доходи. "Мають люструвати їхніх найближчих родичів, а також коханок та водіїв. Бо на них прийнято оформлювати свої статки. Представники "Приватбанку" в американському суді говорили, що навіть Павло Лазаренко свій пакет акцій записав на водія. Тому треба якомога детальніше вивчити оточення парламентарів", - наголосив Бондаренко.

"Своєрідною люстрацією також будуть вибори, які мають відбутися найближчим часом. Для багатьох із депутатів вони означатимуть політичну смерть. У такому разі буде втрачена депутатська недоторканність. Тоді ними може безболісно займатися Генпрокуратура", - зауважив політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Треба люструвати коханок та водіїв депутатів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути