вівторок, 13 січня 2015 13:58

Треба ліквідувати суддівську недоторканість - Ляшко

Треба ліквідувати суддівську недоторканість - Ляшко
dozor.kharkov.ua

Радикальна партія пропонує у єдиному законопроекті про судову реформу спростити механізм притягнення суддів до відповідальності.

Про це журналістам у парламенті розповів нардеп Олег Ляшко, - передає кореспондент Gazeta.ua

Він зазначив, що має ряд зауважень відносно проголосованих Верховною Радою у першому читанні законопроекту щодо судової реформи.

"Має бути скасована суддівська недоторканість. Спрощено механізм притягнення суддів до відповідальності за оголошення не правосудних рішень. Адже сьогодні суддя може десятки років працювати, виносити сотні несправедливих рішень і притягнути його до відповідальності майже неможливо. Тому ми пропонуємо спростити всі ці механізми. Водночас усунути всі гілки влади від впливу на суддівський корпусю Сьогодні кожна гілка - і парламент і президент і уряд намагається впливати на суддів", - розповів він.

Зазначимо, що партія Ляшка голосувала за обидва законопроекти про суддівську реформу - і президентський і депутатський.

"Підтримали, бо питання судочинства в Україні - це питання номер один. Кожен українець знає, що в країні немає суду. Тому завдання нового парламенту вирішити цю проблему", - зазначив він.

Нагадаємо, що Верховна Рада взяла за основу два законопроекти в рамках судової реформи – варіант президента Петра Порошенка та проект депутатів, який презентувала віце-спікер Оксана Сироїд.

 

Зараз ви читаєте новину «Треба ліквідувати суддівську недоторканість - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути