четвер, 25 жовтня 2018 14:39

Топ-100 найбагатших українців: Коломойський обійшов Порошенка

Статки олігарха Ріната Ахметова за рік зросли на 76% і зараз оцінюються в $12,2 млрд.

Як і минулоріч, він очолив рейтинг 100 найбагатших українців, презентований журналом "Новое Время" та інвесткомпанією Dragon Capital.

 
 

За Ахметовим із великим відривом опинився Віктор Пінчук із $2,7 млрд. Закриває трійку найбагатших нардеп Вадим Новинський - у його руках сконцентровані $2,3 млрд.

Додали у розмірах своїх статків і члени приватівського тріо – Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Олексій Мартинов. Після націоналізації Приватбанку вони відновили позиції завдяки своєму великому феросплавному бізнесу.

Нинішній президент Петро Порошенко опинився на шостому місці. Його прибутки за рік зросли на 10% і зараз становлять $1,1 млрд.

У "золоту сотню" увійшли й соратники Януковича. На 10 сходинці опинилися колишні "регіонали" і власники будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" Олександр і Галина Гереги. Екс-глава Мінприроди Микола Злочевський, який володіє найбільшою приватною нафтогазовою компанією країни Burisma, зайняв 11 позицію.

Згідно з підрахунками, сумарні статки багатіїв збільшили швидкість зростання від торішніх +33% до нинішніх 43%. У руках сотні найбагатших співвітчизників сконцентровані $37,5 млрд - це половина всього держборгу країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов і Порошенко 12 разів поспіль ставали найвпливовішими олігархами України

Україна посідає 123 місце зі 140 країн за рівнем особистого багатства українців, показник якого станом на середину 2018-го становив $1563 на одного дорослого мешканця. Попереду виявилися Непал, Камерун, Кенія та Бангладеш.

Зараз ви читаєте новину «Топ-100 найбагатших українців: Коломойський обійшов Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути