понеділок, 29 жовтня 2012 18:32

Томенко і Гриценко особисто підганяли "ледачу" комісію

Томенко і Гриценко особисто підганяли "ледачу" комісію
Фото: podrobnosti.ua

Зі скандалом змогли потрапити до комп'ютерної кімнати окружної виборчої комісії в окрузі № 197 з центром у Каневі заступник голови Верховної Ради Микола Томенко та екс-міністр оборони, голова профільного комітету Анатолій Гриценко. Вони приїхали особисто з'ясувати, чому майже за добу роботи місцеві комп'ютерники обробили і передали на ЦВК лише два протоколи. За даними протоколів із мокрими печатками на цьому окрузі опозиціонер Леонід Даценко випередив на 4922 голоси багатія та тушку Богдана Губського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко пояснив, що Тимошенко почала голодувати, бо інакше не може

Завадити депутатам намагався працівник СБУ, який охороняв кімнату. Однак попри його спротив опозиціонери увійшли в кімнату. З'ясувалося, що один із комп'ютерників ходив спати, а інший просто саботував.

"Ми просуваємо протоколи, але в них багато граматичних помилок, – намагався пояснити один із працівників. – Тому іде затримка. За увесь час роботи ми удвох опрацювали два протоколи".

Це повідомлення обурило Томенка.

"Вся країна передає результати на ЦВК, а ви тут філологією займаєтеся", - зазначив політик.

На думку опозиціонерів члени комісії від влади та комп'ютерники намагаються приховати перемогу Даценка над Губським. Усі протоколи, де перемагає опозиціонер, відправляють на доопрацювання, натомість виставляють на сайт ЦВК протоколи, де переміг Губський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога "Свободи" - це програш опозиції - "регіонал"

"Якщо це неподобство не припиниться, то ми проситимемо Центральну виборчу комісію згідно закону втрутитися й самій контролювати підрахунок голосів, – сказав Гриценко. – А комп'ютерників як не тепер, то за наступної влади судитимуть за організацію злочинного угрупування за попередньою змовою. Я упевнений, що якби перемагав Губський, усі протоколи визнали би правильними".

Після від'їзду депутатів підрахунок "електронних" протоколів зрушив із місця. Але як і раніше, в першу чергу обробляються протоколи, де перевагу має Богдан Губський.

Зараз ви читаєте новину «Томенко і Гриценко особисто підганяли "ледачу" комісію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути