понеділок, 07 жовтня 2013 09:21

Тиск на журналістів збільшився із початком політичного сезону - дослідження

Старт нового політичного сезону у вересні позначився зростанням кількості погроз та залякувань журналістів.

Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації "Барометр свободи слова", передає Українська правда.

За даними ІМІ, у вересні було зафіксовано 4 випадки погроз журналістам (для порівняння, у серпні – 1). Також у вересні також значно пожвавішали кібер-атаки на ЗМІ – 4 випадки. Протягом всього літа 2013 було зафіксовано лише 2 ДДоС-атаки на сайти ЗМІ.

Початок осені також позначився численними і різноманітними фішинговими атаками на електронні скриньки відомих журналістів та громадських активістів, які відбувались практично кожного тижня. Найбільшу кількість порушень у вересні ІМІ зафіксував у категорії "перешкоджання виконанню законної професійної журналістської діяльності" –  11 випадків (у серпні – 9, липні – 9).

 

Крім того, у вересні також відбулося зростання економічного тиску на ЗМІ та журналістів — 3 випадки (у серпні – 1, липні – 0, червні - 1). Дещо зріс і політичний тиск – 5 випадків (серпень – 4, липень - 1). Водночас, незначно зменшилася кількість побиттів і нападів на журналістів – 4 випадки (у серпні – 5, у липні — 10). Однак було зафіксовано 2 випадки нападів на офіси ЗМІ, у той час як протягом літа таких випадків не було зафіксовано взагалі.

З початку року ІМІ зафіксував 64 випадки нападів та погроз журналістам, 100 випадків перешкоджань законній професійній діяльності журналістів, 37 випадків цензури, та 36 випадків політичного та економічного тиску.

Зараз ви читаєте новину «Тиск на журналістів збільшився із початком політичного сезону - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути