четвер, 14 лютого 2013 17:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко вимагає доставити її в суд на завтрашній допит свідка Зайцева

Тимошенко вимагає доставити її в суд на завтрашній допит свідка Зайцева
На думку екс-прем'єра, її ставлять перед вибором - відмовитися від права на захист або пожертвувати здоров'ям. Фото: wek.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає забезпечити її доставку до Київського апеляційного суду для участі в допиті свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Сас.

"Відповідно до ч. 2. ст. 42 Кримінального процесуального кодексу України, вимагаю забезпечити мою доставку 15.02.2013 р. у приміщення апеляційного суду Києва для участі в судовому засіданні по допиту свідка Зайцева", - зачитав Сас журналістам у четвер у Харкові заяву Тимошенко.

Заява написана на ім'я судді Печерського суду Віктора Кицюка "через начальника Качанівської" колонії.

На думку Тимошенко, її право на захист порушується.

"Відповідно до ч. 2. ст. 42 Кримінального процесуального кодексу України, я маю право брати участь у проведенні процесуальних дій, у тому числі ставити свої запитання свідкові. Але це моє право ігнорується. Я позбавлена ??права на захист та відстоювання своєї позиції і своєї невинуватості, оскільки суддя Кицюк (суддя Печерського райсуду Києва) призначив допит свідка Зайцева на 15.02.2013 р. на 10:00 у приміщенні Апеляційного суду Києва, незважаючи на те, що я перебуваю на стаціонарному лікуванні і відповідно с. п. 5 ч. 5 ст. 138 не можу бути викликаною для проведення будь-яких слідчих дій. Транспортування з міста Харкова у місто Київ, багатогодинне перебування у суді без медичної допомоги відповідних умов перекреслить усе відповідне лікування", - йдеться у заяві Тимошенко.

На думку екс-прем'єра, її ставлять перед вибором - відмовитися від права на захист або пожертвувати здоров'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко написала заяву, що хоче на суд по справі Щербаня

"Правлячий режим ставить мене перед вибором: або відмовитися від мого захисту в суді і погодитися на розправу зі мною без будь-яких норм права або дати їм знищувати моє здоров'я. Я все це розумію. Я заявляю, що не відмовляюся від участі в судовому засіданні, яке відбудеться 15.02.2013 г. по допиту свідка Зайцева, оскільки не можу не захищатися від цієї брудного наклепу, щоб фашистський вигляд нелюдей, який влаштовують проти мене політичний терор було зрозуміло Україні та світу", - йдеться у заяві Тимошенко.

Вона також спростовує інформацію Державної пенітенціарної служби про те, що нібито відмовлялася їхати у Київ для участі в слідчих діях "у справі Щербаня".

"Заявляю, що Державна пенітенціарна служба вводить в оману громадськість, поширюючи неправдиву інформацію про мою нібито відмову від участі у зазначеному судовому засіданні. Повідомляю, що зазначена інформація не відповідає дійсності, а акт, оприлюднений на сайті Державної пенітенціарної служби сфальсифікований", - йдеться у заяві Тимошенко.

За словами Саса, екс-прем'єр також підготувала скаргу на ім'я голови Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова на дії заступника начальника Качанівської колонії, яка, на думку Тимошенко перевищила службові повноваження і ввела громадськість в оману.

Сас повідомив, що його підзахисна хотіла вручити заяви на ім'я судді Кицюка, а також скаргу Лісіцкову на керівництво Качанівської колонії під відеозапис, однак отримала відмову і була змушена передати їх через начальника варти.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає доставити її в суд на завтрашній допит свідка Зайцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути