середа, 28 вересня 2016 16:53

Тимошенко розказала, кому вигідно зняти мораторій на продаж землі

Тимошенко розказала, кому вигідно зняти мораторій на продаж землі
Фото: lime.apostrophe.com.ua

Влада перетворює землю на товар чорного ринку. Президент Петро Порошенко є одним із найбільших тіньових власників землі. Тому йому вигідне зняття мораторію на продаж землі. Про це сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко сьогодні під час прес-конфренції.

"Досить вже людям промивати мізки гаслами, буцім продаж землі є прибутковим для країни. Влада перетворює землю на товар чорного ринку. Порошенко є одним із найбільших тіньових власників землі. Не в його інтересах захищати людей. Судова гілка влади, як завжди, працює на корумпованих замовників. Великі агрохолдинги є акулами аграрного бізнесу. Вони борються між собою за право отримувати надприбутки. По селах пішла пошесть захоплень господарств і люди самі вийшли на поля з дітьми захищати землю", - заявила Тимошенко.

У Конституції сказано, що уряд не може розпоряджатися землею без проведеного всеукраїнського референдуму, пояснює Юлія Тимошенко.

"Разом з аграріями ми ухвалили рішення піднімати загальнонаціональний рух. Він ставить ультиматум президенту, прем'єру та уряду, щоб діяв мораторій на продаж сільськогосподарської землі. У Конституції сказано, що уряд не може розпоряджатися землею без проведеного всеукраїнського референдуму".

Читайте також: Порошенко збирає РНБО

Нагадаємо, у листопаді 2015-го Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року. При цьому депутати взяли зобов'язання розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розказала, кому вигідно зняти мораторій на продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути