пʼятниця, 29 липня 2011 13:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко каже, що суд залякує її адвокатів

Тимошенко каже, що суд залякує її адвокатів

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звинувачує суддю Родіона Кірєєва у залякуванні її адвокатів.

Про це вона сказала під час обговорення питання щодо долучення до судового процесу Сергія Власенка, пояснюючи, чому вона не долучає до справи нових захисників, повідомляє Українська правда.

За словами Тимошенко, вона не може знайти собі нових захисників, "які б погодились на таку роботу", оскільки їм не дають можливості знайомитися з матеріалами справами, а також через те, що головуючий суддя погрожує їм дисциплінарними санкціями

"Він (суддя) ініціює дисциплінарні санкції, таким чином він залякує, принижує моїх адвокатів, репресує їх так само, як репресує мене", - заявила Тимошенко.

"Саме тому сьогодні знайти такого адвоката, який хотів би йти в цю справу з суддею Кірєєвим та з цими прокурорами, таких адвокатів просто не знаходиться", - сказала вона.

У свою чергу Кірєєв пояснив, що виносив відповідні постанови щодо захисників, оскільки вони зловживали своїми правами і порушували порядок у залі.

"Суд зобов'язаний реагувати на порушення і суд відреагував. Окремі постанови судом виносилися, але вони не направлені до відповідних кваліфікаційних органів", - зазначив він.

Нагадаємо, що суддя Родіон Кірєєв поскаржився до дисциплінарних комісій на дії адвоката Тимошенко Миколи Титаренка, а також захисників Олександра Плахотнюка та Миколи Сірого.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що суд залякує її адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути