вівторок, 02 серпня 2011 11:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко хочуть посадити по-справжньому - експерт

Тимошенко хочуть посадити по-справжньому - експерт

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко рано чи пізно опиниться за гратами.

Про це сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, коментуючи клопотання прокурорів про взяття екс-глави уряду під варту.

Експерт також переконаний, що на початку процесу питання про ув'язнення Тимошенко не ставилося.

"Однак вони (влада-ред.) зв'язалися з Тимошенко, а їй дуже подобається таке конфліктне життя. І головне, вона сильніша за них. Якщо, відкриваючи кримінальні справи влада хотіла лише принизити екс-прем'єра, то тепер її хочуть ув'язнити по-справжньому. І вони шукають ці обгрунтування", - додав Небоженко, зауваживши, що владі це вдасться.

В той же час, експерт зазначив, що ув'язнення Тимошенко не означає завершення політичної кар'єри. Він нагадав, що екс-прем'єр свого часу кілька місяців провела у "Лук'янівці" і після цього у парламенті з'явилася повноцінна фракція БЮТ.

"До того ж поки Тимошенко не потрібна критична програма. Вона бореться і люди кажуть: звичайно, вони ж її мучають. Кілька місяців після виборів вона не могла нічого сказати, а тут влада вирішує відкрити проти неї кримінальну справу. І Тимошенко каже: "Ну що, хлопці, самі напросилися", - зауважив політолог.

Він також не виключає, що Тимошенко ще до вироку візьмуть під варту.

"Тут не буде справжнього суду, а натомість буде спостерігатися постійна зміна правил гри, постійна заміна адвокатів. І все це може тривати дуже довго", - прогнозує експерт.

Сам же суд над Тимошенко політолог називає політичною боротьбою з використанням судових засобів.

"І за будь-яких обставнин громадськість не буде вважати процес справедливим", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що наприкінці липня прокурор Лілія Фролова попросила суддю Родіона Кірєєва змінити запобіжний захід стосовно Тимошенко з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Однак Кірєєв, визнавши, що Тимошенко порушує порядок та затягує розгляд справи зазначив, що подібне рішення є передчасним.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хочуть посадити по-справжньому - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути