пʼятниця, 29 липня 2011 16:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Фесенко: "Людей при владі дратує, як Тимошенко поводить себе у суді"

Фесенко: "Людей при владі дратує, як Тимошенко поводить себе у суді"

У процесі суду над Юлією Тимошенко відбувається зіткнення двох стратегій. З боку влади видно намагання скоріше завершити суд. Можливо, навіть, у серпні-вересні. Команда Тимошенко навпаки намагається якомога сильніше затягнути цей процес.

Таку думку на прес-конференції висловив політолог Володимир Фесенко.

"Формат цього процесу з обох боків дійсно набуває абсурдного, конфліктного і політизованого характеру. Відсутність стабільної команди адвокатів у Тимошенко пізніше може стати аргументом у міжнародному суді. Головне завдання Тимошенко - затягувати процес доти, доки  врешті-решт політична кон'юнктура у країні не зміниться не на користь влади. Це може допомогти Тимошенко уникнути покарання. Окрім того, якщо вдасться затягнути процес до парламентських виборів, Юлія Володимирівна уникне заборони участі у виборах і балотуватиметься у статусі підсудної", - наголосив експерт.

На його думку, тоді Тимошенко може використати фінальну частину судового процесу як майданчик для парламентської боротьби. Та й покарати її буде важче, бо Тимошенко стане опозиційним діячем під час виборчих перегонів.

"Зараз, як не парадоксально, зростає вірогідність арешту Тимошенко. У владі і в керівництві правоохоронних органів, які впливають на хід суду, дуже не задоволені тим, як іде процес. Людей при владі дратує, як Тимошенко поводить себе у суді. Емоційно це може підштовхувати їх ризикнути і показово заарештувати Тимошенко. Звернення прокуратури до суду з вимогою заарештувати Тимошенко є своєрідним попередженням", - відмітив Фесенко.

Він припустив, що можливий варіант арешту, а потім амністії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "Людей при владі дратує, як Тимошенко поводить себе у суді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути