вівторок, 22 січня 2013 11:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко каже, що Щербаня не замовляла

Тимошенко каже, що Щербаня не замовляла
Фото: glavcom.ua

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не визнає повідомлення і звинувачення її в організації вбивства народного депутата України Євгена Щербаня, заявляє дочка екс-прем'єра Євгенія.

"Моя мама хоче сказати, що вона не визнає ніякі повідомлення, ніякі звинувачення, які їй були зачитані, тому що все це було зроблено незаконно, без присутності її адвокатів", - сказала Тимошенко на прес-конференції в Києві у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко

Як повідомлялося, 18 січня на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Він також зазначив, що справа про вбивство Щербаня і кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Мінооброни РФ об'єднані в одне провадження. Український уряд вже почав виплачувати Міноборони РФ борг, в даний час вже виплачено 15 млн грн.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербаня, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію створити єдину партію, аби зупинити "каток Партії регіонів"

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Щербаня не замовляла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути