середа, 17 лютого 2010 16:28

Тігіпко проти вступу України до ЄЕП

Тігіпко проти вступу України до ЄЕП

Україні не слід вступати до митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану, вважає лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

"Плюси від митної інтеграції з партнерами по СНД неочевидні, а втрати у переговорах з ЄС про зону вільної торгівлі можуть бути більшими", - сказав Тігіпко, коментуючи інформацію про те, що одним з пріоритетів зовнішньої політики Віктора Януковича стане приєднання до митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.

Політик упевнений, що поки неясно, як ця організація проявить себе на практиці. "Її запустили тільки 1 січня 2010-го  і єдиним прямим наслідком її появи стало істотне подорожчання м"яса та ряду інших товарів в Росії", - сказав він.

Крім того політик нагадав, що всі три учасники Митного союзу, на відміну від України, не є членами СОТ.

"Вони можуть застосовувати захисні заходи, які Київ дозволити собі не може ... Митний союз ще не скоро стане ефективним механізмом стимулювання взаємної торгівлі", - відзначив Тігіпко.

Замість приєднання до митного союзу Тігіпко пропонує працювати над розвитком угоди про вільну торгівлю з Росією, яке зараз дає збої через зроблені у ньому за ініціативою Москви вилучень і обмежень.

"Наше завдання - спростити доступ українських товарів на російський ринок. Для цього зовсім не потрібно брати на себе зобов"язання в галузі митного регулювання торгівлі з третіми країнами", - підкреслив Тігіпко.

Він додав, що вступ до такого об"єднання ускладнить і без того непрості переговори про створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко проти вступу України до ЄЕП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути