пʼятниця, 18 листопада 2011 15:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тігіпко надіється, що життя олігархів почнуть оподатковувати з Нового року

Тігіпко надіється, що життя олігархів почнуть оподатковувати з Нового року

Віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко сподівається, що законопроект про оподаткування предметів розкоші та елітного майна, розроблений Міністерством соціальної політики, буде прийнятий до кінця поточного року.

Відповідаючи на запитання користувачів соціальної мережі Facebook, Тігіпко нагадав, що відповідний законопроект вже оприлюднений на сайті Мінсоцполітики, його обговорення триватиме ще 3 тижні.

"Після цього я його винесу на засідання Кабінету міністрів і думаю, що він через засідання потрапить до Верховної Ради України. Дуже хотілося б, щоб ще до нового року ми отримали цей закон вже підписаний президентом", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, цим законопроектом пропонується ввести податок на багатство для фізичних осіб. Зокрема, пропонується додатково оподатковувати дорогі автомобілі, літаки, мотоцикли, великі будинки і ділянки землі, елітні товари та одяг вартістю від EUR2 тис.

За попередніми підрахунками, реалізація законопроекту призведе до додаткового надходження до державного бюджету України близько 800 млн грн щорічно, які будуть спрямовані на виплату пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко надіється, що життя олігархів почнуть оподатковувати з Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути