субота, 30 січня 2016 23:53

The New York Times підтримає Хілларі Клінтон на виборах президента США

The New York Times підтримає Хілларі Клінтон на виборах президента США
Фото: Reuters

Одна з найвпливовіших газет США The New York Times в суботу оголосила про офіційну підтримку на виборах президента США серед представників Демократичної партії екс-держсекретаря Хілларі Клінтон.

Про це повідомляє ТАСС.

У своїй редакційній статті видання назвало Клінтон, яка є фаворитом гонки серед демократів, "найбільш компетентним кандидатом у президенти в сучасній історії". The New York Times відзначила її великий досвід у політиці, нагадавши, що Клінтон в 2009-2013 роках обіймала посаду держсекретаря США, допомагаючи президентові Бараку Обамі "відновлювати з іншими країнами відносини, які були повністю зруйновані попередньою адміністрацією". Серед заслуг Клінтон у зовнішній політиці в її перебування головою Держдепартаменту газета виділила введення жорстких санкцій стосовно Ірану, що, на думку видання, в підсумку сприяло підписанню з Тегераном угоди щодо його ядерної програми, а також "розширення і поглиблення діалогу з Китаєм".

Редакція висловила переконаність, що Клінтон "зможе розпоряджатися американської військової міццю набагато ефективніше і мудріше, ніж будь-який з кандидатів-республіканців". Газета також зазначила, що екс-держсекретар по багатьом статтям перевершує її конкурента , який набирає обертів, сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, оскільки у останнього немає "ні досвіду Клінтон, ні політичних ідей", які вона пропонує.

Тим часом, серед політиків від Республіканської партії, що беруть участь в президентській гонці, The New York Times несподівано підтримала губернатора Огайо Джона Кейсіка, чий рейтинг популярності складає близько 2%. На думку редакції видання, Кейсік "здатний на компроміс і вірить у здатність уряду покращувати життя громадян".

Фаворит ж серед республіканців, мільярдер Дональд Трамп не підходить на роль американського лідера, так як "у нього немає ні досвіду, ні бажання розбиратися в питаннях нацбезпеки, оборони чи міжнародної торгівлі", переконана The New York Times.

Щоденний наклад The New York Times, що є флагманом американської журналістики, становить понад 1,3 млн примірників. Вважається, що її офіційна підтримка того чи іншого кандидата на президентське крісло в значній мірі може впливати на переваги американських громадян, досі не визначилися, за кого вони віддадуть свій голос.

Загалом в президентській гонці в США від обох партій беруть участь більше десятка політиків. Офіційний кандидат на пост глави Білого дому від республіканців буде названий на партійному з'їзді 18-21 липня поточного року в Клівленді (штат Огайо), кандидат від демократів - на подібному ж форумі 25-28 липня у Філадельфії (штат Пенсільванія). Вибори президента країни відбудуться в листопаді.

Зараз ви читаєте новину «The New York Times підтримає Хілларі Клінтон на виборах президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути