неділя, 26 січня 2014 02:34

Тернопільська облрада відправила у відставку голову ОДА Хоптяна
6

Фото: Фото: Олесь Подолян

Тернопільська обласна рада сьогодні відкликала делеговані облдержадміністрації повноваження, створила облвиконком, а також Загін народної самооборони, після чого висловила недовіру голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну.

Сесійна зала не могла вмістити усіх бажаючих тернополян, які прийшли на пленарне засідання. Частина з них зайняли місця депутатів від Партії регіонів (ця фракція не з'явилась на сесію у повному складі), ще чимало людей стояли в проходах. Результати кожного голосування вони вітали оплесками або вигуками "Молодці!".

Після того, як депутати створили облвиконком, представники "Свободи" ініціювали питання висловлення недовіри голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну. Таке рішення депутатський корпус уже приймав у грудні минулого року, але тоді Хоптян оскаржив його у суді.

Представники фракцій "Єдиного центру" та "Блоку Литвина", які входять до міжфракційного об'єднання "Стабільність та реформи", на ініціативу "свободівців" відреагували без особливого ентузіазму. Перед голосуванням депутатів з провладних фракцій підбадьорювала керівник фракції ВО "Свобода" Марія Чашка.

"Цієї влади, яку у нас очолював Хоптян, вже немає, ми за це щойно проголосували. Тому немає чого боятися, ця влада уже не повернеться", – зауважила вона під час виступу.

Після таємного голосування та підрахунку бюлетенів було оголошено, що за недовіру Валентину Хоптяну проголосував 81 депутат із 83 присутніх, один проголосував проти, ще один бюлетень визнано недійсним.

"Ми проголосували за недовіру голові облдержадміністрації двома третинами голосів, що означає автоматичну його відставку", – не стримував радості голова облради Василь Хомінець.

Іншим рішенням депутати заборонила проводити на території області заходи за участю Збройних сил України, МВС та інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки, спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

А у своєму зверненні до міністра МВС України Віталія Захарченка та начальника УМВС України в Тернопільській області Віктора Сака депутати висунули вимогу впродовж  24 годин повернути додому бійців місцевого "Беркуту". В іншому випадку пригрозили, що дії відряджених правоохоронців розцінюватимуть як антиконституційні з усіма випливаючими наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська облрада відправила у відставку голову ОДА Хоптяна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути