четвер, 25 серпня 2016 16:22

Те, що сталося в Кривому Озері, не має поставити під сумнів реформи і саму систему Нацполіціі - нардеп

Те, що сталося в Кривому Озері, не має поставити під сумнів реформи і саму систему Нацполіціі - нардеп
Олексій Савченко

Те, що відбулося в Кривому Озері на Миколаївщині, ні в якому разі не повинно поставити під сумнів реформи, що проводяться в поліції і саму систему Національної поліції України.

Про це в коментарі "Преступности.НЕТ" заявив народний депутат України Олексій Савченко.

За його словами, вчора він, щойно дізнавшись про подію на Миколаївщині, зв'язався з прокурором Миколаївської області і попросив якомога оперативніше втрутитися в ситуацію, щоб об'єктивно розібратися в тому, що сталося.

- Знаючи Тараса Дунаса як високопрофесійну і принципову людину, можу з упевненістю сказати, що події буде дана об'єктивна оцінка. Всі винні понесуть покарання згідно з чинним законодавством. Нікому не буде жодної пощади і ніхто не сховається за своїми погонами і зірками. Все буде по справедливості і за буквою закону, - заявив Олексій Савченко.
На думку народного депутата, українці в черговий раз довели, що в критичних ситуаціях здатні згуртуватися і відстоювати справедливість.

- Люди змогли своїми діями привернути увагу всієї країни до трагедії, що сталася. А далі повинні відпрацювати слідчі та система. Всі хто може допомогти слідчим органам – щось бачив, щось знає, повинні допомагати слідчим органам. Лише так, а не бійками і криками ми всі прискоримо процес об'єктивного розслідування. Хотілося б, щоб подія в районному центрі на Миколаївщині ще раз стала уроком усім чиновникам і політикам, що їх обирав народ і безпосередньо народ стає інструментом справедливості, якщо його не чують, - заявив Олексій Савченко.
Народний депутат вважає, що порівнювати нинішню ситуацію з ситуацією трирічної давності, яка сталася у Врадіївці, не зовсім коректно, адже сьогодні, того ж дня на місце трагедії для розгляду відразу прибули керівники обласної прокуратури і представники керівництва Національної поліції України.

- Раніше, в подібних випадках, неодмінно включався принцип кругової поруки, а сьогодні приймаються принципові рішення для того, щоб усі винні понесли заслужене покарання. Можу сказати, що розбираючись у тому, що сталося, я для себе зробив однозначний висновок – керівництво району і голова селищної ради самоусунулися від події і за це вони повинні понести відповідальність і, обов'язково, її нестимуть, - заявив Олексій Савченко.
На думку народного депутата, зараз у країні продовжується хворобливий еволюційний процес у сприйнятті правоохоронних органів, як суспільством, так і співробітниками цих правоохоронних органів.

- Ми сьогодні відходимо від сприйняття поліції, як радянської міліцейської каральної системи, і ці зміни повинні статися, у тому числі й у свідомості представників самої правоохоронної системи. Подія в Кривому Озері у жодному випадку не повинна поставити під сумнів реформи, що проводяться в поліції та саму систему Національної поліції України, - підсумував народний депутат Олексій Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Те, що сталося в Кривому Озері, не має поставити під сумнів реформи і саму систему Нацполіціі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути