понеділок, 03 лютого 2014 11:59

Тандем спікера Тігіпка і прем'єра Порошенка влаштує багатьох - політолог

Тандем спікера Тігіпка і прем'єра Порошенка влаштує багатьох - політолог
Фото: Ольга Камєнєва

У парламенті настав час для зміни спікера Володимира Рибака.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Тарас Березовець.

За словами політолога, Юрій Луценко, заявляючи про переформатування парламенту, сказав правду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибака може замінити Порошенко або Тігіпко - Луценко

"Сьогодні справді склалася ситуація всередині парламенту, яка була неможлива ще тиждень тому. А змінилася вона тільки з однієї причини - тому що сьогодні сталися зміни у складі фракції Партії регіонів.Без цих змін будь-які розмови про зміну керівництва парламенту були б тільки переливанням з пустого в порожнє", - зауважив Березовець.

Експерт нагадав, що тиждень тому дві групи ("Дмитра Фірташа-Сергія Тігіпка" та "Ріната Ахметова"), які контролюють 38 і 40 депутатів, виступили проти голосування руками.

"І навіть не зважаючи на те, що "закон про амністію" в редакції Юрія Мірошніченка був "продавлений" 232 голосами, все одно це була мінімальна кількість і був тривожний знак. Про серйозність ситуації свідчив і приїзд Віктора Януковича для того, щоб забезпечити право на результат. Це означає, що і там дуже серйозні протести ідуть", - зауважив Березовець.

Підтверджуючи тези Луценка, політолог наголосив, що в парламенті дійсно назбиралась достатня кількість підписів для обрання нового спікера.

"Вчорашній вихід на Майдан "регіонала" Грушевського тому свідчення. Це прямий сигнал для опозиції, що потрібно домовлятися", - додав Березовець.

Експерт прогнозує, що вже цього тижня, якщо не завтра, під час відкриття сесії парламенту, можуть відбутися зміни керівництва.

Найбільш реальною кандидатурою на посаду спікера, на думку Березовця, є Тігіпко, адже він влаштує багатьох.

"Порошенко...Це не його посада. Він не захоче сам навіть висуватися. Він сьогодні бере участь в "кастингу" на прем'єра разом з Сергієм Арбузовим. А враховуючи те, що проти Арбузова сьогодні виступає солідарно і Росія і США, шанси Порошенка виглядають пріорітетними", - зауважив політолог.

На думку Березовця, у такій ситуації можна буде говорити про принципово новий тандем спікера Тігіпка, як представника олігархічних груп крила Партії регіонів і спікера від "опозиції Порошенка".

Зараз ви читаєте новину «Тандем спікера Тігіпка і прем'єра Порошенка влаштує багатьох - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути