середа, 14 серпня 2013 11:39

Таксисти вимагають у Азарова і Вілкула звільнити голову "автомобільного департаменту"
5

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Під Кабінетом Міністрів зібралося кілька десятків таксистів.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua служби таксі вимагають від уряду розробити законопроект щодо реформування сфери транспорту та таксі. Ініціаторами акції стали Спілка професійних водіїв таксі, громадські організації, та перевізники Києва.

Під будівлею уряду стоять зо два десятки людей із прапорами організації "Таксі столиці". Тим часом, протягом години, навколо будівлі уряду кружляють кілька десятків автомобілів таксі.

Як пояснив один з організаторів протесту, співголова ГО "Таксі столиці" Денис Садоха, основна вимога таксистів — розібратися з бездіяльністю голови Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Дмитра Петухова, через якого нібито і гальмується процес ухвали необхідних законопроектів. За твердженням організаторів, він має персональну зацікавленість, оскільки лобіює інтереси нелегальних диспетчерських служб таксі. Саме тому, однією із вимог мітингувальників є звільнення Пєтухова.

"Зараз в законі про таксі не прописані норми які контролюють технічний стан автомобілів, стан здоров'я водіїв, тобто немає контролю на дорозі. Все передано комерційним підприємствам в формі диспетчерських служб. Нас це не влаштовує. Головним на ринку має бути перевізник. Саме він має нести відповідальність перед пасажиром. Також в законі чітко не прописана фінансова політика, що приводить до тінізації ринку", - підкреслив Садоха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксисти з'їжджаються на мітинг під Кабмін

Він також розповів, що необхідний новий законопроект розробляється вже третій рік, але особисто його ухвалення навмисне затягується.

Основні претензії мітингувальники саме до нелегальних диспетчерських служб, які контролюють тарифну політику, але й водночас не сплачують жодних податків. На їхню думку це шкодить, перш за все, клієнтам, оскільки вони не мають гарантій безпеки використання таксі і в разі проблем чи ДТП не мають до кого звертатися.

Організатори передали до прем'єр-міністра Миколи Азарова та віце-прем'єра Вілкула звернення зі своїми вимогами. Вони вони мають надію, що після такого публічного зверення у процесі будуть певні зрушення. Якщо ж їхні вимоги не будуть задоволенні, перевізники обіцяють влаштувати всеукраїнську акцію протесту.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти вимагають у Азарова і Вілкула звільнити голову "автомобільного департаменту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути