вівторок, 07 липня 2015 15:16

Табачника не видасть ні Росія, ні Ізраїль — Цибулько

Табачника не видасть ні Росія, ні Ізраїль — Цибулько
УНІАН

Дмитро Табачник скоріше за все зараз консультує російську владу щодо агресії проти України.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, коментуючи оголошення Табачника в розшук.

"Якщо Табачник зараз перебуває в Ізраїлі, заарештувати його не вдасться. Бо Ізраїль зазвичай не видає. Росія тим більше. Я все-таки думаю, що він зараз у Росії. Швидше за все консультує російську владу щодо агресії проти України", - сказав він.

Експерт вважає, що Табачнику дозволили втекти, бо нова влада не хоче відкривати новий внутрішній фронт.

"Це певна політика Служби безпеки України — не створювати нових фронтів усередині політичного класу. Були певні ігри на пошук примирення і консолідації. Хоча суспільство вимагало покарати винних у розстрілі Майдану і політики, яка до того призвела. За кожним з політиків влади Януковича стоять певні ресурси, люди, партії. Силовики були неготові відкривати внутрішній фронт. А в суспільстві склалося враження, що влада грає на всепрощення", - вважає Володимир Цибулько.

Політолог не виключає, що представники минулої влади поділилися активами новою владною верхівкою.
"Не виключено, що відбувся перерозподіл активів на користь нових владних команд. Бо нинішня влада зроблена з того ж тіста, що і попередня. Прикро, що представники минулої влади встигли приховати всі свої фінансові активи. У разі серйозного розслідування компенсувати державі збитки вони не зможуть, бо задекларованих доходів уже не мають", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, 7 липня Служба безпеки України оголосила в розшук екс-міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Йому інкримінують частину 5 статті 191 - привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало у її віданні. Востаннє Табачник прилетів в Україні 28 лютого рейсом із Тель-Авіву на похорон регіонала Михайла Чечетова. 3 березня повернувся до Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Табачника не видасть ні Росія, ні Ізраїль — Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути