четвер, 16 травня 2013 13:04

"Свободівець" порівняв книги Януковича з "Mein Kampf" Гітлера

Книги Віктора Януковича за гонорарами перевищують популярне видання "Mein Kampf" екс-рейхсканцлера Німеччини Адольфа Гітлера, яке було ідеологічною основою німецького націонал-соціалізму.

У цьому переконаний народний депутат від "Свободи" Леонтій Мартинюк, про що він заявив на парламентських слуханнях із розвитку українського книговидання.

Автор: Фото: Юлія РУДЕНКО
 

"Адольф Гітлер, коли прийшов до влади, виявився напрочуд успішним автором, – стверджує "свободівець". – За 20 років після першого видання "Mein Kampf" було надруковано близько 11 млн. примірників. Із кожного перевидання фюрер отримував гонорар від мільйона до двох мільйонів німецьких марок. За ці кошти він утримував, зокрема, маєток в Альпах. Але проходить слава земна, пропали мільйони і маєток. Здавалося, причому тут Партія регіонів? А при тому, що наш гарант виявився напрочуд успішним автором. Про це свідчать його гонорари, зазначені у декларації про доходи".

Автор: Фото: Юлія РУДЕНКО
 

Мартинюк також провів аналогію з книгою президента "Як Україні далі жити" та "Как нам обустроить Россию" (публіцистичне есе Олександра Солженіцина, 1990 рік), де підняті питання "Що робити?" і "Хто винен?".

"Якщо взяти середньостатистичну ринкову ціну книги і гонорар українського президента, то це становить близько 6,5 млн. грн. Тобто половина того, що Гітлер заробив за 20 років. Тут Янукович навіть переплюнув екс-рейхсканцлера Німеччини, не кажучи вже про Межигір'я", – зазначив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" порівняв книги Януковича з "Mein Kampf" Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

138

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути