понеділок, 18 лютого 2013 13:00

"Свободівець" Мірошниченко зніс пам'ятник Леніна на прохання виборців

"Свободівець" Мірошниченко зніс пам'ятник Леніна на прохання виборців
Ігор Мірошниченко Фото: ipress.ua

"Свободівець" Ігор Мірошниченко зніс охтирського Леніна, бо його попросили виборці. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я проводив в Охтирці зустріч із виборцями. Вони мені нагадали обіцянку незалежно від того, чи буде у нас більшість у парламенті, що проведемо декомунізацію країни. А пам'ятник у центрі Охтирки стоїть незаконно. Це - наруга над мільйонами знищених українців, адже за особистим наказом Леніна, за теорією його червоного терору влаштували голодомор. Крім того, пам'ятник стоїть без документів. Нема питань. О другій-третій дня орендували автомобіль, поставив драбину, закинув зашморг попідруки, я, особисто, натягнув трос. Сів за кермо машини й рушив", - каже він.

Мірошниченко розповів, що рештками пам'ятника хотів полагодити охтирські дороги.

"Дуже хотіли відремонтувати дороги рештками бетону від Леніна, але міліція завадила. Хоча б якась користь від цього істукана була. Пам'ятників дуже багато на Сумщині. Будемо робити все можливе, щоб їх не стало. Ідея була моя, але бажаючих було багато. На Сумщині пам'ятники Леніну знищують уже давно. Роблять це невідомі патріоти в місті Суми, в інших містах. В Охтирці ще не робили. То ж ми вирішили зробити це й там. Емоцій не було ніяких, адже я, нарешті, зробив тут справу, яку давно повинна була зробити влада. Адже є два накази президента Ющенка, які стосуються знесення символів комуністичної епохи та пам'ятників тим, з ким пов'язаний геноцид українського народу", - наголосив він.

Нардеп запевнив, що надалі "Свобода" намагатиметься зробити так, щоб пам'ятники ліквідували відповідно до рішень місцевих рад.

"Надалі ми будемо робити все можливе, щоб змусити чиновників місцевих рад це робити рішенням рад, як у Новоград-Волинському це було зроблено, Хмільнику. Але, на жаль, на Сумщині чиновники та депутати знають про злочини комунізму. Але перебувають у політичних міфах, що таке рішення було б непопулярним серед місцевого населення. Не може бути непопулярним рішення серед місцевого населення, якщо воно не знає історії і вчиться за підручниками Табачника. Більшість людей самі прийняли рішення, що ці пам'ятники — злочинні. Але нашим людям цю правду не розповідають, її приховують ті, хто знає. Бо так вигідніше", - запевнив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" Мірошниченко зніс пам'ятник Леніна на прохання виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

227

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути