пʼятниця, 15 лютого 2013 19:27

"Свободівці" розтрощили в Охтирці пам'ятник Леніну

15 лютого 2013 року близько 15:00 у місті Охтирка Сумської області місцеві "свободівці" разом із народним депутатом України Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник "кату" української нації Володимиру Леніну.

Автор: Фото: svoboda.org.ua
 

Про це повідомила прес-служба партії "Свобода".

Пам'ятник комуністичному ідолу ще на початку 2000 року офіційно намагалися демонтувати згідно з Указом Президії Верховної Ради України від 30 серпня 1991 року "Про заборону діяльності Компартії України", але колишня районна партноменклатура всіма правдами й неправдами досі захищала свого кумира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні хтось зруйнував пам'ятник Леніну

"Усі цивілізовані держави колишнього соцтабору вже давно заборонили будь-які прояви комуністичної ідеології та символіки, що закріплено в законодавстві цих держав. На жаль, дехто й досі не може усвідомити всього жаху від злочинної діяльності комуністичного режиму в роки окупації України, ніяк не можуть розпрощатися з останніми згадками про ті лиховісні для нашої держави часи. Комуністична символіка і ідеологія не мають місця у європейській Україні, і якщо будь-який її прояв не може усунути влада – ми його усунемо власними силами. Наголошу: ми лише виконали закон про декомунізацію, а нам місцеві прислужники окупаційного режиму намагалися довести, що це, бачте, "елемент благоустрою...", – зазначив Ігор Мірошниченко.

Зараз він і націоналістичні активісти перебувають у райвідділку міліції і дають свідчення з цього приводу.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" розтрощили в Охтирці пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

462

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути