неділя, 14 жовтня 2012 04:50

"Свободівці" скаржаться, що влада не пускає їх у Київ

"Свободівці" скаржаться, що влада не пускає їх у Київ
ukranews.com

ВО "Свобода" повідомляє про масові випадки відмови перевізників доправляти людей на марш УПА, котрий має відбутися в столиці. Відповідні сигнали надходять із різних областей держави, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, голова Львівської обласної організації "Свободи" Ірина Сех заявила, що на перевізники відмовляються надавати автобуси для поїздки до Києва. За її словами, фірми пояснюють це тиском з боку правоохоронних органів та державних органів контролю.

"Їх шантажують, погрожують позбавити ліцензії, і перевізники бояться ризикувати", – зазначила Сех.

Така сама ситуація, наголошує прес-служба, складається в інших регіонах. На Тернопільщіні, Полтавщині та Сущині перевізників лякають податковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Києва заважала проведенню святкування ОУН-УПА у Будинку вчителя

"Перевізник схвильованим голосом запитав, хто ми є та з якою метою їдемо до столиці. Після моєї відповіді водій повідомив, що з ранку мав розмову з міліціянтами, які передали йому негласний наказ свого керівництва про не допущення сумських активістів ВО "Свобода" до Києва на марш УПА. Перевізнику пригрозили: якщо він усупереч вказівкам усе ж таки вирішить везти бандерівців у столицю, у нього почнуться ліцензійні та податкові перевірки. На цьому занепокоєний водій закінчив розмову", – розповіла секретаря Сумської міськорганізації "Свободи" Юлія Левченко.

На Закарпатті "свободівці" запевняють, що безпосередньо спілкувалися з міліціонерами. За твердженнями представників партії, правоохоронці в телефонному режимі активно намагаються з'ясувати, яким транспортом, звідки й коли будуть виїздити націоналісти в Київ. Ужгородські міліціянти зазначають, що нібито хочуть супроводжувати "свободівців" у поїздці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" аплодуватиме Кличку, якщо той прийде на Марш УПА й замовить слово про Бандеру

Як відомо, 14 жовтня у 70-у річницю створення УПА націоналісти планують проведення Маршу боротьби в Києві. Збір учасників маршу о 14:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбудеться віче, після якого розпочнеться хода центральними вулицями Києва. По її завершенні заплановано святковий концерт на Михайлівській площі.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" скаржаться, що влада не пускає їх у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути