субота, 05 жовтня 2013 03:32

"Свобода" розтлумачила у Цюриху, за що боролась УПА під червоно-чорним стягом

"Свобода" розтлумачила у Цюриху, за що боролась УПА під червоно-чорним стягом
Олексій Кайда. Фото: doba.te.ua

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" передало керівництву ФІФА інформацію про визвольну боротьбу українських героїв та їхню символіку, аби у подальшому наших футбольних вболівальників не звинувачували у расизмі та нацизмі.

Про це в ефірі телеканала Інтер повідомив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Олексій Кайда.

Зокрема, за словами Кайди, це зробили народні депутати від "Свободи" Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко.

"Учора Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко перебували в Цюриху, де передали англомовну літературу про українських героїв, українську символіку", - зазначив політик.

Кайда також підкреслив, що у тих областях, де "Свобода" має своє представництво, було ухвалено рішення про заборону комуністичної і нацистської символіки.

Водночас парламентарій висловив упевненість, що на території усієї України, окрім фашистських символів, необхідно заборонити й комуністичні.

Його підтримав й лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк, який також виступив за повну заборону символіки комунізму, бо нацизм і комунізм, за словами парламентарія — це однакові злочини.

Водночас Іллєнко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що "свободівці" учора мали зустріч з головою департаменту ФІФА з комунікацій та зв'язків з громадськістю паном Вальтером де Грегоріо.

"Ми передали англомовні книжки про УПА, статті з журналу "Український тиждень" про історію національно-визвольних змагань, петицію від українських уболівальників, під якою нині збирають підписи мільйони небайдужих по всій країні, а також перекладену англійською мовою заяву одного з українських асоційованих членів ФАРЕ для радіо "Свобода" про те, що вони не брали участі у моніторингу поєдинку Україна - Сан Марино", - уточнив Іллєнко.

Він додав, що у ФІФА пообіцяли проаналізувати отриману інформацію та упродовж тижня надати офіційне підтвердження того, що "символіка національно-визвольних змагань в Україні до переліку заборонених не входить".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" розтлумачила у Цюриху, за що боролась УПА під червоно-чорним стягом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

146

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути