пʼятниця, 04 жовтня 2013 13:25

"Це не політика! Це наша історія!", - фанати готові до наступного туру
5

Луганськ. Вересень 2013.
Фото: фото: bfootball.com.ua
Полтава. Вересень 2013.
Сімферополь. Вересень 2013.
Львів. Вересень 2013.
Полтава. Вересень 2013.

Українські футбольні фанати й надалі проявлятимуть на стадіонах свій патріотизм і погляд на історію, незважаючи на нещодавні санкції з боку ФІФА (з французької - F?d?ration Internationale de Football Association).

На 12 тур Української прем'єр-ліги, який відбудеться в ці вихідні, фан-клуби команд з усієї країни домовилися задекларувати, що не вважають червоно-чорні знамена (прапор ОУН) політичними символами.

Про це кореспондентам Gazeta.ua сказав Тарас Павлів, ватажок фанатів львівських "Карпат" на прізвисько Гладіатор. За його словами, тепер на стадіонах будуть не тільки прапори, а й текстове доповнення:

"Вони й до того бували, а на цей тур у кожному місті - і в першій, і в вищій лізі - будуть червоно-чорні прапори плюс текстові банери з написом, що це не політика – це наша історія", - стверджує вболівальник.

Цікаво, що після того, як в Україні розпочався збір підписів під петицієї до ФІФА, на сайті цієї футбольної організації червоно-чорний прапор зник з переліку "образливих та дискримінаційних символів". Тим часом санкції проти України призупинені через апеляцію Федерації футболу України.

Поки що заборона спричинила зворотній ефект. Інтернетом стали гуляти свіжі фотозвіти з "бандерівськими" знаками з Півдня і Сходу країни.

"Ніхто не буде переставати вивішувати червоно-чорні прапори. Вже по всій Україні перші матчі це показали. Буквально у п'ятницю було рішення ФІФА, а в суботу-неділю вже більшість команд у турі вивісили червоно-чорні прапори", - розповідає львів'янин Тарас Павлів.

Зараз ви читаєте новину «"Це не політика! Це наша історія!", - фанати готові до наступного туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути