пʼятниця, 22 червня 2012 10:54

Спецтема: Луценко за ґратами

Свідок обвинувачення потиснув руку Луценку і визнав, що той не порушував законів

Свідок обвинувачення потиснув руку Луценку і  визнав, що той не порушував законів
Фото: glavnoe.ua

Після допиту свідка - колишнього заступника міністра внутрішніх справ  Петра Коляди, суд оголосив перерву у справі Юрія Луценка на 15 хвилин.

Під час допиту прокурорами Коляди адвокат Ігор Фомін декілька  разів зауважував, що не розуміє, про що йдеться у запитаннях прокурора і просив суд долучити документи, які мають на увазі прокурори.

Прокурор також запитав у Коляди, чи має він якусь зацікавленість у вирішенні даної кримінальної справи. На що той відповів: "Маю, хочу щоб вона була вирішена за законом".

Свідок зауважив, що у Луценка та екс-президента Ющенка на той час були дуже напружені відносини.

"Йшлося про те, на якому боці повинен бути Луценко. На боці президента, чи прем'єра. У зв'язку з цим були конфліктні моменти".

Після цього Луценко зауважив, що "катавасія" навколо нього та інших обвинувачених пов'язана з тим, що прокуратура вважає оперативно-розшукову справу проти водія Сацюка порушеною за категорією "захист".

На що Коляда відповів, що тоді стався злочин проти державного діяча і це була категорія "злочин".

Також свідок сказав, що не доповідав міністру про закриття справи проти водія Сацюка Давиденка.

На що Луценко зазначив: "Ви недооцінюєте розумові здібності прокуратури, вони мене звинувачують по статті, по якій можна звинувачувати лише заступника міністра. Вони вважають мене заступником міністра, чи керівником якогось підрозділу".

Відповідаючи на останнє запитання одного з захисників свідок зазначив, що "порушень чинного законодавства в діях Луценка немає".

Коли Коляда виходив з зали, він потиснув руку Луценку, після чого вони дружньо стукнулися лобами. Нагадаємо, що Петро Коляда був викликаний до суду стороною обвинувачення.

 

Зараз ви читаєте новину «Свідок обвинувачення потиснув руку Луценку і визнав, що той не порушував законів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути