пʼятниця, 22 червня 2012 09:31

Спецтема: Луценко за ґратами

Сьогодні продовжують судити Луценка: "Ще раз звертаюсь до дебілів..."

Сьогодні продовжують судити Луценка: "Ще раз звертаюсь до дебілів..."
Фото: gazetavv.com

Печерський районний суд Києва сьогодні о 8.15 ранку продовжив розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

У справі головує суддя Анна Медушевська.

Луценко, Володимир Тарасенко та Олег Павленов звинувачуються в незаконній організації стеження у рамках справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка.

Також у залі присутні нардепи Кирило Куліков та Юрій Гримчак. Біля дев'ятої ранку на кілька хвилин поспілкуватися з Луценком прийшов заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, після чого підійшов нардеп Віктор Матчук та брат Луценка Сергій.

Також присутні прокурори Зінченко та Клименко.

На останньому засіданні був допитаний свідок Євген Троян, а сьогодні викличуть на допит генералів Петра Коляду - екс-керівника головного слідчого управління МВС, та Володимира Євдокімова - екс-заступника міністра внутрішніх справ.

Судове засідання почалося з того, що захисник Луценка Олексій Баганець зачитав клопотання щодо долучення до справи деяких документів а також виклику як свідка до суду колишнього заступника голови Генпрокуратури Точіліна.

Суддя відмовила у цьому клопотанні, після чого Луценко обурився: "Як це клопотання може бути упередженим? Ще раз звертаюсь до дебілів, якщо Зінченко вважає себе дебілом".

Після цього Луценко отримав зауваження від судді і продовжив: "Зінченко визнаний судом-дебілом". Цим він викликав сміх у залі.

Він зауважив, що у його справі від самого початку він та його захисники говорили про фальсифікації: "Присутність двох недолугих прокурорів вже говорить про це".

Також він зазначив, що всі докази обвинувачення по справі сфальшовані. Після цього адвокат Луценка Ігор Фомін подав чергове клопотання про допит свідків. Він попросив суд викликати Марію Триндюк - заступника голови Апеляційного суду Києва, Миколу Голомшу - в 2010 заступника генпрокурора, В'ячеслава Перша і Олексія Донского.

Це клопотання суддя теж відхилила, а прокурор Зінченко зазначив, що ці клопотання не стосуються цієї кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні продовжують судити Луценка: "Ще раз звертаюсь до дебілів..."». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути