четвер, 03 березня 2016 11:32

Суд відмовився арештувати рахунки підприємства, яке пов'язують із Кононенком

Суд відмовився арештувати рахунки підприємства, яке пов'язують із Кононенком
Фото: tut.by

Кошти компанії "Енергомережа" у сумі 38,823 млн гривень, які знаходяться на рахунках "Ощадбанку", не будуть арештовані.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва.

У цій справі Національне антикорупційне бюро позивалося до ВАТ "Запоріжжяобленерго", ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та ПрАТ "ХК "Енергомережа".

"В обґрунтування заяви НАБУ зазначало, що у випадку визнання судом недійсним договору про відступлення права вимоги у "Енергомережі" виникне обов'язок з повернення 38,823 млн гривень, які в подальшому мають бути зараховані на рахунок "Запоріжжяобленерго" із спеціальним режимом використання як оплата за поставлену електричну енергію", - йдеться в ухвалі.

Господарський суд відмовив НАБУ в арешті рахунків "Енергомережі" у сумі 38,823 млн гривень та стягненні з компанії 137,961 тисяч гривень.

Нагадаємо, у ході досудового розслідування за фактом привласнення посадовими особами в особливо великих розмірах НАБУ подало до суду 4 позовних заяви про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги між "Запоріжжяобленерго", в якому державі належить більше 60% акцій, і приватною компанією "Енергомережа".

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов'язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився арештувати рахунки підприємства, яке пов'язують із Кононенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути