субота, 29 жовтня 2016 12:15

Суд відкрив провадження щодо агресії Росії проти України

Суд відкрив провадження щодо агресії Росії проти України

Суд вирішив відкрити провадження щодо збройної агресії Росії проти України.

Відповідне рішення прийняв Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, яка не підлягає оскарженню, передає "Українська правда".

"Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відкрив провадження у справі за заявою керівника проекту "Відкритий суд" Станіслава Батрина про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України. Справу буде розглянуто колегією суддів під головуванням судді Мазура Л.М.", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик Пентагону назвав причину агресії Росії в світі

Наразі Вищий суд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який раніше прийняв рішення про відмову у задоволенні факту збройної агресії Росії проти України.

12 травня 2016 Шевченківський районний суд Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина про встановлення факту збройної агресії РФ проти України, зазначивши про те, що даний факт є загальновідомий і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати дане рішення. Судовою реформою, яка вступила в силу 30 вересня 2016 року, передбачено ліквідацію Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом шести місяців. Його матеріально-технічна база передається новому Верховному суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд відкрив провадження щодо агресії Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути