вівторок, 24 січня 2012 18:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд над Луценком фактично завершився, а захисникам заткнули рот - адвокат

Суд над Луценком фактично завершився, а захисникам заткнули рот - адвокат

Суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка фактично завершився після зачитування більше 30 письмових показань свідків без їхньої присутності.

Про це адвокат Луценка Олексій Баганець заявив у вівторок, повідомляє "Українська правда".

"Цим рішенням суд фактично заткнув рот тим свідкам, які прийшли на судове засідання і розповіли, як це було насправді", - повідомив Баганець.

"Також він заткнув рот захисникам, щоб ми не могли правильно формулювати громадську думку щодо подій, котрі стосуються цього процесу і взагалі, щоб всі змирилися з тим, що людина, яка потрапляє в опалу до когось з представників влади є беззахисною. Тобто суд не є органом, який буде захищати законні права та інтереси", - додав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: суд перетворився в підрозділ прокуратури

На думку Баганця, судовий процес у справі Луценка закінчився: "Я вважаю, що судовий процес у справі Луценка закінчився. Наскільки я розумію, подальші дії це буде чисто оформлення та винесення обвинувального вироку по суду. У цій справі не потрібний ані підсудний, ані захисники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко запідозрив, що суд навмисне не викликає багатьох свідків

Згідно з цим Баганець зазначив, що захисники будуть оскаржувати рішення в Апеляційному суді. У той же час адвокат вважає, що в Україні адвокати безсилі щодо захисту інтересів людини. Тому захист Луценка вирішив зібрати послів європейських держав і розповісти "про беззаконня, яке коїться у цьому судовому процесі".

"У нас на сьогоднішній день правових засобів захисту інтересів Луценка, я вважаю, що немає", - підсумував Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко: чоловікові колять знеболювальні, аби він тримався на ногах у суді

У вівторок суддя Вовк зачитав 21 письмові свідчення свідків. Наступне судове засідання у справі відбудеться 26 січня о 9 ранку.

Як повідомлялося раніше, у вівторок суддя Вовк почав зачитувати свідчення більше тридцяти свідків у справі Луценка замість того, щоб заслухати їх особисто в суді.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Луценком фактично завершився, а захисникам заткнули рот - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути