четвер, 13 жовтня 2016 18:48

Суд ЄС зобов'язав Україну виплатити компенсацію Януковичу

Суд ЄС зобов'язав Україну виплатити компенсацію Януковичу

Європейський суд справедливості відхилив апеляцію України на рішення про відшкодування юридичних витрат екс-президента України Віктора Януковича і його синів. Суд частково задовольнив позови Януковича і його сина про скасування санкцій.

Про це повідомила юридична компанія Joseph Hage Aaronson, яка представляє інтереси президента-втікача та його сім'ї.

"Європейський суд справедливості України відхилив апеляційну скаргу на рішення про відшкодування нею юридичних витрат президента Віктора Януковича і його синів", - кажуть у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визначилася з офіційним статусом Януковича

"Україна має не лише відшкодувати витрати через невдалий вступ у процес, але також і витрати через невдалу спробу апеляції", - повідомляють у прес-релізі.

Нагадаємо, у лютому 2014-го Янукович утік з України до Росії після Революції гідності. Щодо нього розслідують 6 кримінальних справ про зловживання владою. Суд повернув мисливські угіддя "Сухолуччя" із власності колишнього президента у державну.

Суд ЄС виніс початкове рішення після звернення Януковича і його синів із позовом про скасування фінансових санкцій Європейським Союзом. В процесі брала участь Україна.

В грудні 2014 року Міністерство юстиції України припинило участь у цьому судовому розгляді. У березні 2015-го Загальний суд ЄС зобов'язав Україну відшкодувати юридичні витрати Януковича і його синів, після цього українські представники подали на апеляцію.

Судові тяганини тривали понад рік. У червні 2016-го Україна звернулася до Європейського суду справедливості.

Зараз ви читаєте новину «Суд ЄС зобов'язав Україну виплатити компенсацію Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути