четвер, 10 березня 2016 17:02

Суд арештував рахунки компанії, що пов'язують із Кононенком

Суд арештував рахунки компанії, що пов'язують із Кононенком
Фото: bankruptcy-ua.com

Солом'янський райсуд Києва наклав арешт на 116 млн грн на рахунках компанії "Енергомережа".

Відповідне клопотання подане з ініціативи НАБУ, передає прес-служба бюро.

"9 березня 2016 року суд задовольнив першу із п'яти позовних заяв, визнавши недійсним договір, згідно з яким "Запоріжжяобленерго" відступило "Енергомережі" право вимоги боргу в розмірі понад 39,3 мільйонів гривень від товариства "Запорізький титано-магнієвий комбінат". Судове провадження по інших чотирьох позовах триває", - ідеться в повідомленні.

"Запоріжжяобленерго", більше 60% акцій якого належать державі, переуступило борги раніше невідомій "Енергомережі". За даними НКРЕКУ, лише з грудня 2014 по березень 2015-го "Запоріжжяобленерго" поступилося "Енергомережі" боргами на загальну суму близько 346 мільйонів гривень від декількох промислових підприємств області.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов'язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував рахунки компанії, що пов'язують із Кононенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути