вівторок, 21 жовтня 2014 18:13

Створили електронну систему паралельного підрахунку голосів

Створили електронну систему паралельного підрахунку голосів

10 тисяч спостерігачів від всеукраїнського громадської організації "Передові правові ініціативи" працюватимуть на виборах до Верховної Ради. Охоплять 5040 дільничних комісії у 2013 округах. Для отримання від них інформації та її обробки спеціалісти розробили автоматизовану систему "Конроль і спостереження ППІ". За допомогою неї в режимі онлайн будуть відстежувати результати голосування, дані екзит-полів і можливі порушення.

Представники "ППІ" – одні з найперших отримали від Центральної виборчої комісії дозвіл мати офіційних спостерігачів по всій території України.

"В програмі системи закладені різні ситуації, які можуть виникнути у спостерігачів на виборчих дільницях. Канали отримання інформації різні - додаток до смартфона, СМСки, фото та відео. Система сама здійснює аналіз даних і одразу видає результати", - каже Геннадій Воронцов, голова ППІ.

19 жовтня, під час навчань своїх спостерігачів, організація провела всеукраїнське соціологічне опитування. Дізналися думку 45 тисяч респондентів віком від 18 років і старше. За результатами соціологічного опитування ВГО "ППІ", якби вибори відбулися 19 жовтня 2014 року, першу п'ятірку склали б такі партії:

Партія "Блок Петра Порошенка" - 27,15%

Політична партія "Опозиційний Блок"- 19,9%

Партія Сергія тігіпка "Сильна Україна" - 12,20%

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 8,75%

Радикальна партія Олега Ляшко — 6,77%

Статистична похибка опитування по Україні становить 1%, по Донецькій і Луганській областях 4%.

Не визначилися з вибором політичної партії 38,81% виборців. Із загальної кількості опитаних 49,14% респондентів збираються взяти участь у голосуванні.

У рамках проведення всеукраїнського соціологічного опитування ВГО "Передові правові ініціативи" досліджувала електоральну підтримку політичних партій і кандидатів в виборчих округах Луганської області.

Представниками ППІ було опитано 13 700 респондентів Луганщини, які мають право голосу, у віці від 18 років і старше. Більшість луганчан визначилися з вибором політичної партії (81,19%), що багато в чому перевищує цей показник в середньому по Україні.

Лідером електоральної підтримки є політична партія "Опозиційний блок", яка набрала 61,15% в Луганській області. З великим відставанням на другому місці - "партія влади" "Блок Петра Порошенка", яку підтримують 11,12% виборців. Замикає трійку лідерів партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна", що набрала 7,29% голосів підтримки.

''Передові правові ініціативи'' — громадське об'єднання створене у 2007 році. За час існування спостерігачі брали участь у виборах президента, Верховної Ради та місцевих органів державного управління. Також в об'єднанні на замовлення проводять соціологічні дослідження та опитування громадської думки.

Зараз ви читаєте новину «Створили електронну систему паралельного підрахунку голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути