пʼятниця, 06 листопада 2015 10:49

Країни Балтії засудили анексію Росії та вкотре підтримали Україну

Країни Балтії засудили анексію Росії та вкотре підтримали Україну
kmu.gov.ua

Країни Балтії засуджують незаконну і нелегітимну анексію та окупацію Росією Кримського півострова

Про це йдеться у спільній заяві за результатами зустрічі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та прем'єра Латвії - Лаймдоти Страуюми, Естонії - Тааві Рийваса і Литви - Альгірдаса Буткявічюса.

"Це змінило безпекову ситуацію в Європі. Ми підтверджуємо суверенітет і територіальну цілісність України та нагадуємо про важливість політики невизнання незаконної анексії", - цитує заяву сайт уряду.

"Санкції повинні залишатися до моменту повного виконання Мінських домовленостей. При цьому повна реалізація, безперечно, повинна включати виведення всіх іноземних військових формувань, військової техніки та найманців з території України, відновлення повного та ефективного контролю над міжнародним кордоном та звільнення всіх незаконно затриманих громадян України, зокрема Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка", - також наголошується в заяві.

Також підписанти документу вказують на необхідності подальших зусиль України, "направлених на реалізацію реформ, особливо в питанні запобігання корупції та удосконалення судової системи".

Нагадаємо, що прем'єр Арсеній Яценюк перебуває у відрядженні в Ризі.

Зараз ви читаєте новину «Країни Балтії засудили анексію Росії та вкотре підтримали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути