субота, 28 лютого 2015 17:24

Штати передають українській армії старі та оброблені знімки із супутників - WSJ

Штати передають українській армії старі та оброблені знімки із супутників - WSJ
Фото: cyplive.com

Сполучені Штати Америки передають українській владі для боротьби з проросійськими бойовиками супутникові знімки, які попередньо проходять обробку з метою погіршення зображення. Як пише Wall Street Journal, це робиться з метою уникнути провокації Росії та не передати в її руки секрети США, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначає видання, Білий дім минулого року погодився надати Україні супутникові фотографії. Однак ці фотографії подаються в гіршій якості, що знижує їх цінність для української армії. Також на цих фотографіях зафарбовується територія РФ, що не дозволяє оцінити військову загрозу на прикордонних територіях. Більше того - ця інформація передається Україні з затримкою не менше ніж 24 години, а тому часто вона є марною. Таке обмеження пов'язане з побоюванням провокування РФ на посилення агресії.

Однак, як зазначає видання, така практика критикується членами Конгресу.

"Від такої інформації дійсно дуже мало користі. В питаннях національної оборони щогодини має величезне значення",- зазначає конгресмен Ренді Форбс.

Також видання коментує проблеми з виділенням Україні летального зброї. За даними видання, країни НАТО домовилися про консенсусом рішення для такого кроку. Це рішення вкрай ускладнює організацію таких поставок.

Зараз ви читаєте новину «Штати передають українській армії старі та оброблені знімки із супутників - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути