понеділок, 26 вересня 2016 14:30

Стало відомо, чого очікувати від Вищої ради правосуддя

Стало відомо, чого очікувати від Вищої ради правосуддя
Фото: nrcu.gov.ua

Вища рада правосуддя буде регулювати нову для України процедуру призначення, переведення, звільнення суддів, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Про це розповів заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов.

Зазначають, що до складу Вищої ради правосуддя увійде 21 людина. Із них 10 обирає з'їзд суддів України, 2 призначає президент, 2 обирає Верховна Рада, по 2 члени обирають на з'їзді адвокатів України, всеукраїнській конференції прокурорів, з'їзді представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Голова Верховного суду входить до складу ВРП за посадою.

Формування цього органу відбуватиметься за прозорими конкурсними процедурами, зазначили у відомстві. Кандидати у члени ВРП повинні відповідати критерію політичної нейтральності.

"Вища рада правосуддя стає головним органом у питаннях суддівської кар'єри, до повноважень якої входить прийняття рішення про призначення, звільнення, переведення суддів, надання згоди на затримання судді чи утримання його під вартою чи арештом, ухвалення рішення про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, надання обов'язкових до розгляду висновків щодо законопроектів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, статусу суддів чи судоустрою", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду закликають зібратися на позачергове засідання

Як повідомляли, президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект "Про Вищу раду правосуддя".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чого очікувати від Вищої ради правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути